BEC avertizează: Este interzisă continuarea propagandei electorale. Campania electorală s-a încheiat sâmbătă la ora 07:00





Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale s-a încheiat sâmbătă, la ora 07:00. Biroul Electoral Central (BEC) avertizează că este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei.
Prin continuarea propagandei electorale se înţelege:
afişarea, lansarea, plasarea, promovarea, publicarea, distribuirea şi/sau difuzarea de materiale publicitare politice (materiale de propagandă electorală) de orice tip care se referă la alegerile pentru preşedintele României;
* difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile prezidenţiale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate;
* sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi.
De asemenea, după încheierea campaniei, menținerea materialelor cu caracter electoral publicate pe internet în perioada campaniei, fără a fi promovate, nu constituie acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, cu excepţia versiunii respectivului material care a fost redistribuită ulterior încheierii campaniei.
În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală, iar transmiterea către utilizatori a mesajelor de tip text sau audio-video prin care se urmăreşte influenţarea opţiunii privind exercitarea dreptului de vot se califică ca fiind o acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea acesteia.
Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice fel pentru participarea la vot sau pentru manifestarea unei anumite opţiuni de vot, precizează BEC.
sursa: Adevărul
Comentariile portalului
Ca respect pentru munca DVS de documentare, chiar dacă ați greșit din nou contextul. De două ori cel puțin. Prima dată când nu observați că (...)
CONTEXT, contexte, s. n. 1. Fragment dintr-o scriere în cadrul căruia se găsește un cuvânt, o expresie, un pasaj etc. interesant. ♦ Text, cuprins. 2. Fig. Conjunctură, circumstanță. – Din (...)
Cum nu știu nimica?!( Poliția locală) Știu dragilor, să bată oamenii până îi omoară, poate că pentru asta îs plătiți!