marþi, 1 iulie, 2025

Special Arad Logo

    Rectorul Teodor Cilan anunță un nou proiect de aproape 8 milioane de lei pentru UAV

    de Special Arad | 14 mai 2025, 5:58 PM | Educaţie

    0

    Comunicat. Universitatea Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad a câștigat, prin intermediul Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), finanțarea proiectului „LIDER – Leadership inovator pentru dezvoltarea educației responsabile”.

    Proiectul include un program strategic de formare profesională destinat managerilor educaționali din județele Arad, Hunedoara, Alba, Caraș-Severin și Timiș.  LIDER – Leadership inovator pentru dezvoltarea educației responsabile” vizează instruirea a 1.000 de directori, directori adjuncți și inspectori școlari în domenii-cheie precum leadership situațional, management instituțional, financiar și al resurselor umane, în scopul implementării de strategii educaționale moderne și a gestionării eficiente a resurselor școlare.

    „Proiectul vine să completeze celelalte  inițiative de succes ale UAV, precum: „Educație digitală interactivă incluzivă”, „Transformare educațională”,  „Digitalizarea UAV – Universitatea 5.0”, Proiectul „I.N.I.T.I.A.T.I.V.E”. Toate acestea consolidează poziția Universității „Aurel Vlaicu” din Arad ca un pol de excelență în educația digitală și inovarea managerială” a declarat rectorul UAV, conf.univ.dr. Teodor Florin Cilan

    Scopul proiectului LIDER  este profesionalizarea conducerii din învățământul preuniversitar și sprijinirea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României(PNRR) și inițiativa „România Educată”, în direcția construirii unui sistem educațional modern, eficient și echitabil.

    LIDER țintește implementarea unui program de formare și mentorat/coaching – care să asigure dezvoltarea competențelor necesare pentru a administra eficient unitățile de învățământ preuniversitar – pentru directorii, directorii adjuncți si inspectorii școlari din cele 5 județe din aria de implementare a proiectului.

    Managerii vor fi instruiți să pună în practică strategii de reducere a abandonului școlar, să aplice metode de monitorizare a progresului elevilor și să personalizeze învățarea, adaptând curriculumul la nevoile specifice fiecărui elev. De asemenea, se va promova integrarea tehnologiei și a abordărilor pedagogice inovatoare, esențiale pentru îmbunătățirea performanțelor educaționale.

    Proiectul se bazează pe o analiză aprofundată a nevoilor din teren și include, pe lângă sesiunile de formare, activități de mentorat și crearea unor comunități de practică pentru schimb de bune practici și experiență.

    Valoarea totală a proiectului este de 7.954.965 lei.

    Implementarea proiectului este asigurată de  Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad printr-o echipă extinsă de formatori, mentori, experți educaționali și tehnici din cele cinci județe amintite mai sus și este posibilă  datorită parteneriatelor semnate cu inspectoratele școlare din cele cinci județe vizate. Infrastructura logistică modernă, inclusiv platformele e-learning, garantează, totodată, desfășurarea cursurilor la standarde europene.

    Proiectul are ca termen de finalizare data de 31 august 2026.

     

    Citește și:

    „Bucurie și mișcare” – ediția a 3-a. Sute de preșcolari din Arad au transformat sportul într-o lecție de viață (Foto)

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.