Posibilii succesori ai Papei Francisc. Care sunt numele vehiculate





În presa internațională, mai mulți cardinali sunt considerați posibili succesori ai Papei Francisc. Printre aceștia se numără:
Pietro Parolin (Italia): Secretar de Stat al Vaticanului, Parolin este considerat un diplomat abil și apropiat al Papei Francisc. La 70 de ani, Parolin este un candidat cu o viziune moderată, fiind văzut ca un lider stabil pentru Biserica Catolică în această perioadă de tranziție.
Luis Antonio Tagle (Filipine): Fost arhiepiscop al Manila și actual prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, Tagle este apreciat pentru carisma sa și angajamentul față de justiția socială, având un impact considerabil în rândul credincioșilor din Asia și nu numai.
Peter Turkson (Ghana): Cardinal influent în Africa și fost președinte al Dicasterului pentru Dezvoltare Umană Integrală, Turkson este cunoscut pentru activitatea sa în domeniul schimbărilor climatice și al luptei împotriva sărăciei, fiind un candidat puternic din partea lumii în dezvoltare.
Matteo Zuppi (Italia): Arhiepiscop de Bologna și președinte al Conferinței Episcopale Italiene, Zuppi este văzut ca un lider care pune accent pe reconciliere și pace, având o abordare deschisă și orientată spre dialog.
Sean Patrick O’Malley (SUA): Arhiepiscop de Boston și membru al Congregației pentru Doctrina Credinței, O’Malley este cunoscut pentru munca sa în combaterea abuzurilor sexuale în Biserică și pentru integritatea sa morală, fiind o figură de referință în ceea ce privește curățarea imaginii Bisericii.
Cardinalul ungar Péter Erdő, în vârstă de 72 de ani, este arhiepiscop și a fost ales cardinal în 2003. A condus Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa între 2006 și 2016. Este cunoscut pentru abordările sale conservatoare și pentru promovarea unității între Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă. De asemenea, a fost apreciat pentru pozițiile sale ferme în apărarea valorilor tradiționale ale Bisericii.
Teoretic, orice bărbat catolic poate fi ales în rolul de papă, dar ultima dată când un catolic care nu era membru al Colegiului Cardinalilor a fost ales să conducă Vaticanul a fost în 1378. Deși sunt mulți candidați posibil, aceștia reflectă diversitatea geografică și teologică a Bisericii Catolice, fiecare având viziuni proprii asupra direcției viitoare a instituției.
sursa: Adevărul
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.