„Emoția maternității”, expoziție de pictură Ina Săbău la Galeria Alfa





Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Arad vă invită la deschiderea expoziției de pictură a artistei Ina Săbău, marți, 18 martie, de la ora 17:00, la Galeria Alfa.
Despre expoziția cu titlul „Emoția maternității”, Mihaela Livia Pop scrie următoarele:
Bătăile unei inimi care produc artă
Emoțiile sunt cele care ne definesc ca oameni, cele care ne poziționează pe o scară ridicată a umanității. Emoția unei MAME este una din emoțiile cele mai pure, cea care te schimbă, te face să treci prin toate stările posibile și care la final în care ființa pe care ai ținut-o atât de aproape ia formă și apare lângă tine ca să pășiți împreună pe drumul pe care Divinitatea vi l-a pregătit.
Copilul este cel care devine cel mai bun profesor, cel care îți dă feedback-ul potrivit și cinstit al felului în care îți trăiești viața și unde te afli pe scara umanității.
Ceea ce ne propune Ina Săbău prin lucrările sale este tocmai acest drum, al cunoașterii, al transpunerii, fie și pentru câteva clipe , în ipostaza unei mame , care își vede copilul în timpul ecografiilor făcute, îi aude bătăile inimii, îi vede zâmbetul. Ce surprinde este felul în care ne sunt prezentate aceste emoții , cum sunt transpuse pe pânză, ce culori au, ce forme.
Când înțelegem firul epic al artei Inei Săbău, ni se dezvăluie un tărâm de poveste care ne poartă prin Țara Emoțiilor iar dacă ne apropiem de lucrări și suntem atenți putem auzi poveștile spuse de personajul principal al acestora: COPILUL.
Așa după cum ecografia este o metodă medicală neinvazivă, și arta Inei Săbău este o ecografie a emoțiilor noastre, ultrasunetele sunt tocmai cele redate pe pânză ajutându-ne să ne facem fiecare propria imagine despre ceea ce emoția maternității reprezintă.
Arta conceptuală este curentul artistic care îmi vine în minte atunci când privesc lucrările Inei Sabău deoarece accentul cade pe idee și concept, mai degrabă decât pe aspectul estetic sau material al lucrărilor. Ceea ce primează în această formă de artă este procesul de gândire și mesajul transmis care devin elementele centrale ale creației.
Arta conceptuală se distinge prin faptul că ideea din spatele operei este mai importantă decât forma finală.
Arta conceptuală provoacă privitorul să gândească critic, punând întrebări despre natura artei, rolul artistului și relația dintre idee și expresie. Această mișcare a influențat profund arta contemporană, deschizând calea pentru instalații, performance art și artă digitală. Arta conceptuală demonstrează că valoarea unei opere de artă nu se află întotdeauna în aspectul său fizic, ci în ideea pe care o transmite. Prin contestarea convențiilor tradiționale, această formă de artă continuă să inspire dezbateri și să redefinească limitele creației artistice (Drd. Mihaela Livia Pop)
Comentariile portalului
Ești prost informat, dar nu asta contează. Polițiștii trag lunar, cu Beretta de 9 mm, cel puțin 10 cartușe pe tragere. Așadar, Popică Sebi să stea (...)
Pă ,,bătrâna doamnă" dacă o mai țin puterile ar face bine să meargă pă centură după niște bani cinstiți, nu dân bugetul primăriei! E (...)
De peste 100 ani occidentul lupta(asa zisa lupta) ptr.stoparea acestui flagel.Fara succces,drogurile,odata cu democratia au patruns in toata lumea.Oare de ce nu pot face politicienii, (...)