Nicio competiție națională de atletism la Arad în noul an! Arena „Gloria”, gazdă a cinci întreceri locale





Zeci de competiții sunt cuprinse în calendarul pe anul 2025 al Federației Române de Atletism, însă la Arad nu va avea loc nicio întrecere de nivel național, nici măcar Campionatul Național de Aruncări Lungi, care de câțiva ani și-a mutat „sediul” la București (1-2 martie, sezonul acesta).
Asociația Județeană de Atletism Arad își propune însă să realizeze cinci întreceri de nivel local: Campionatul Județean de Aruncări Lungi seniori și Under 23 (12 februarie); Campionatul Județean de Aruncări Lungi U20, 18, 16 și copii (12 martie); Cupa „Ziridava” – ediția a VIII-a, open Aruncări Lungi (26 aprilie); Campionatul Județean Seniori, U23, 20, 18, 16 și copii (11 iunie) și Cupa „Aradului” – Memorial „Gh. Indreica – Gh. Mărginean” U20, 18, 16 și copii (11 octombrie).
În ceea ce privește locația acestor evenimente din calendarul local pe anul 2025, aceasta va fi arena „Gloria”, care de câțiva ani este „amenințată” de autoritățile locale cu reabilitarea, lucru care însă se tot amână… (Articol din mai 2023)
Competițiile naționale în atletism vor debuta în 11-12 ianuarie, cu prima etapă a Campionatelor Naționale de sală seniori + juniori, care se vor desfășura în Capitală. Pe lângă București, alte orașe care vor găzdui întreceri naționale sau internaționale sunt: Bacău, Botoșani, Câmpulung Moldovenesc, Tg. Jiu, Craiova (inclusiv Internaționalele României), Alba Iulia (Campionat Balcanic Under 20!), Băile Felix și Oradea.
4 probe sunt, de regulă, în cadrul întrecerilor de aruncări lungi: ciocan, disc, greutate și suliță.
Citește și: Patru clasări arădene pe podium la Internaționalele României de atletism! De trei ori pe prima treaptă!
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)