Scurta viață a Annei Frank, într-o expoziție și un film documentar la Bibliotecă





Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” va prezenta expoziția „Anne Frank – o istorie pentru prezent” și filmul documentar „The short life of Anne Frank” pe 22 septembrie 2014, ora 17:00, la Sala Concordia.
Filmul de doar 27 de minute va putea fi vizionat de către grupuri organizate în urma unei înscrieri prealabile la numărul de telefon 0257-256.510, INT. 16. Persoana de contact: d-na Lucia Bibarț.
Evenimentul, un proiect al Asociației Tikvah, realizat cu sprijinul financiar al Claims Conference, Bernard Charitable Trust și Anne Frank House Olanda, va mai include prezentarea unui fragment din eseul „Dăruiește”, scris de Anne Frank.
Expoziția, realizată de Anne Frank House din Olanda, va rămâne deschisă între 22 septembrie și 3 octombrie.
Annelies Marie „Anne” Frank (n. 12 iunie 1929, Frankfurt am Main, d. martie 1945, Bergen-Belsen, Germania) a fost o fată evreică germană, care și-a pierdut cetățenia germană în exilul olandez, și care a căzut victimă genocidului nazist din al Doilea Război Mondial. Este cunoscută datorită jurnalului pe care l-a ținut în ascunzătoarea din Amsterdam, înainte de a fi arestată.
Jurnalul, publicat după război de către tatăl ei, care supraviețuise, este considerat un document istoric al holocaustului, autoarea devenind o figură-simbol a victimelor naziștilor.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)