Ședință de urgență a Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență. Risc major de inundații





Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a condus o ședință de urgență a Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență, având ca scop analiza avertizărilor meteorologice și hidrologice recente, în contextul riscurilor de inundații în zonele afectate, cum ar fi Galați și Vaslui, notează stiripesurse.ro
Cu o stare de alertă maximă instituită la nivel național, Fechet a subliniat importanța pregătirii autorităților și comunicării eficiente cu populația pentru a diminua impactul viiturilor anticipate, avertizând că situația este critică în urma colmatării cursurilor de apă și a inundațiilor recente, informează news.ro.
UPDATE – „În cadrul Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă convocat de ministrul Mircea Fechet de la Ministerul Mediului – România a fost informat de specialiştii noştri că în zona Galaţi există fenomenul de colmatare a râurilor afectate de inundaţiile din ultima perioadă.
Situaţia este mai dificilă în special în zonele unde sunt lucrări care traversează cursurile de apă (de exemplu, poduri). De aceea, în zonele încă colmatate din cauza ultimelor inundaţii, au fost consemnaţi de urgenţă toţi deservenţii de utilaje şi se intervine în acest moment cu excavatoare”, au arătat reprezentanţii Administraţiei Apele Române.
Instituţia gestionează 78.905 de kilometri de cursuri de apă şi are 1.505 agenţi hidrotehnici.
„Rezultă că la 52,43 kilometri de curs de apă avem un agent, în vreme ce normativul în vigoare prevede între 12 şi 17 kilometri de albie de supravegheat”, a menţionat sursa citată.
De asemenea, sunt 941 de staţii hidrometrice pe râuri, 123 de staţii hidrometrice pe lacuri, 2.880 de foraje hidrogeologice, 318 izvoare monitorizate hidrometric şi 752 de staţii hidrometrice satelit cu program de monitorizare, în condiţiile în care sunt doar 592 de muncitori hidrometru.
Mai multe detalii AICI
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)