O explozie de culoare și inspirație la Sala Clio: un nou „Salon de vară” | Video





Asociația „Ion Andreescu”, în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, a vernisat miercuri, în Sala Clio a Muzeului de Artă, o nouă expoziție cu titlul „Salonul de vară”, cu 78 de lucrări de artă născute din pasiunea și dăruirea pentru frumos, realizate de 35 de artiști cu vârste diferite, de la juniori la seniori.
„Publicul iubitor de frumos are posibilitatea să admire 78 de lucrări de artă plastică, creațiile celor 35 de artiști expozanți dedicați pasiunii lor pentru artele frumoase, artiști cu inspirație și multă creativitate, care au reușit în trăirile lor sufletești să transforme pânzele albe și terne în opere de artă, asemeni grădinarului care transformă un teren nefertil, lipsit de viață, într-o grădină vie, magică și de poveste. Inspirația și creativitatea expozanților justifică diversitatea și bogăția cromatică în expoziție, bucurându-ne vizual cu teme precum peisajul, natura statică, portretul, compoziția, citadine, teme florale și abstractul. Multiplele tehnici abordate de artiști contribuie și ele la frumusețea acestei expoziții. Tehnicile folosite sunt uleiul și acrilicul pe pânză și pe carton, acuarela, pastelul, grafica, fotografia, tehnica mixtă și sculptura”, a spus la vernisaj Daniela Kovats, artistă plastică și președintele Asociației „Ion Andreescu” Arad.
Artiștii care expun la „Salonul de vară 2024” sunt: Adriana Mercea, Alina Pătroiu, Amalia Stana, Annamaria David, Attila Csillag, Aurelia Mainescu, Berta Matekovits, Cati Hălmăgeanu, Corina Pecican, Dan Groza, Daniela Kovats, Elena Gheorghieș, Eleonora Iluțan, Emil Iancu, Estera Kertesz, Ferenc Kurunczi, Florin Gavrilă, Fulvia Prundeanu, Jane Corifeanu, Ladiszlau Melics, Lia Savu, Liliana Șerbănescu, Maria Drăgan, Maria Lucan, Mihai Popa, Mircea Boran, Nicolaie Rubinstein, Pal Pettenkoffer, Pavel Jurik, Rodica Pungea, Rozalia Buză, Victoria Nitescu, Zsolt Kolumban și, nu în ultimul rând, juniorii Maria Baiduca și Sara Berzovan.
„Singura lucrare de sculptură prezentă în expoziție este creația artistului vizual Estera Kertesz, realizată din lut pentru olărit, cu patină de ceramică. Titlul lucrării este «Silva Mater 2024», reprezintă un personaj din basm, ocrotitoarea pădurilor, a animalelor, a naturii în general, este antiteza Mumei Pădurii și analogă cu Sfânta Vineri din basme. Pe cap, personajul are creată cu multă delicatețe o pălărie sub forma unei ciuperci și de copac”, a mai spus Daniela Kovats.
Expoziția „Salonul de vară” rămâne deschisă până în data de 11 august 2024 și poate fi vizitată, cu acces gratuit, în intervalul orar 09:00 – 17:00 (cu excepția zilei de luni), la Sala Clio a Muzeului de Artă Arad (str. Horia, nr. 10).
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)