Conacul Sava Brancovici din Ineu, scos la vânzare la Romania Sotheby’s International Realty, cu 2,5 milioane de euro





Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din judeţ, Conacul Sava Brancovici, construit la 1900, a fost scos la vânzare, pe platforma Romania Sotheby’s International Realty, cu 2,5 milioane de euro. Ştirea apărută iniţial pe news.ro porneşte de la anunţul care se regăseşte pe siteul Romania Sotheby’s International Realty.
De aici reiese că imobilul situat peste drum de Cetatea Ineului, Conacul Sava Brancovici, care dispune de un restaurant spaţios, o pizzerie cu 50 locuri, o terasă încălzită cu 120 locuri şi 19 camere pentru cazare, cu 19 băi, este de vânzare.
Imobilul a fost recondiţionat, au fost păstrate „faţadele în culori pastel ca un tort baroc de fistic sau mentă pe care o mână iscusită a picurat glazură albă după modele atent alese”. După restaurare a devenit o atracţie pentru zona Ineului, alături de celălalt mare restaurant din zonă, Moara cu Noroc (clădire recondiţionată mult înaintea conacului), şi este considerat de arădeni o afacere de succes.
Potrivit descrierii de pe Romania Sotheby’s International Realty, Conacul Sava Brancovici a fost restaurat în spiritul Țării Zărandului. Tot aici se indică faptul că „Ineul nu mai este pusta porcarilor și a morilor cu noroc despre care scria Ioan Slavici în 1881, căci, ca și atunci, știe să țină pasul cu vremea și să ofere ceea ce e nevoie” şi că „Conacul Sava Brancovici stă mândru și solid în acest orășel mereu aflat în calea călătorilor venind, plecând din sau spre est sau vest”.
Câteva detalii despre Conacul Sava Brancovici
„În termenii ghidului Michelin, dacă nu este o destinație în sine, acest conac este cu siguranță un loc care merită o abatere din drum. Recondiționarea lui, făcută cu grijă și bun gust, păstrează fațadele în culori pastel ca un tort baroc de fistic sau mentă pe care o mână iscusită a picurat glazură albă după modele atent alese.
Interiorul alege să păstreze unitatea stilistică și oferă zece încăperi primitoare în care elemente tradiționale precum cărămida, lemnul ars, copăi și lămpașe, mobilier pictat și țesături înflorate. Florile vii prinse în tapițerii și pe dulapuri smântânii sau verzi aduc căldură și captează lumina. Un restaurant spațios, o pizzerie cu 50 locuri și o terasă încălzită cu 120 locuri asigură cele necesare, iar parcarea are stații gratuite de încărcare pentru mașini electrice”, se mai arată în descrierea de pe site.
De unde vine numele Sava Brancovici?
Aici se face şi o incursiune în istorie şi se specifică: „Conacul poartă numele Sfântului Sava Brancovici, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1955 pentru că a fost persecutat religios de principele Transilvaniei Mihai Apafi I. Preotul ortodox de origine sârbă, locuitor al Ineului, s-a opus prozelitismului religios calvin și a slujit ca Mitropolit al Transilvaniei între anii 1656-1680 – pentru acestea este considerat străjer al orașului și al credinței ortodoxe”.
Preţ de listă: 2.526.882 de euro
Preţul de listă stabilit pentru vânzarea conacului din Ineu este de 2.526.882 de euro. Imobilul este catalogat drept casă unifamilială, anul de construcţie este dat ca 1900, iar printre facilităţi sunt enumerate, pe lângă cele 19 dormitoare şi 19 băi, mașină de spălat inclusă, uscător inclus, zonă de agrement.
Conacul Sava Brancovici se alătură astfel celorlalte conace și hoteluri din Arad scoase la vânzare pe siteuri de imobiliare, așa cum e cazul Hanului de la Răscurce, Casei Horea 6, Palatului Copiilor, Hotelurilor Central, Phoenix, Coandi etc.
Citește și:
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)