Turneul de tenis masculin de la Arad, confirmat în calendarul sezonului 2024





Aradul rămâne și în 2024 în lumea bună a sportului alb, baza „UTA – TenisProfi” urmând a fi gazda unui turneu ITF de tenis masculin cu premii în valoare de 15.000 de dolari.
Programat în acest an la finalul lunii septembrie, Trofeul „Ion Țiriac” din Arad se va organiza în 2024 în săptămâna lui 19 august. Același Ovidiu Fereștean, președintele CS UTA, se va ocupa de buna desfășurare a turneului a cărui ediție inaugurală a fost câștigat de cehul Jakub Nicod, după o finală cu Vlad Dancu, încheiată cu scorul de 6-4, 6-7 (8-10), 6-4.
Cuprins în Circuitul Țiriac Foundation Trophies – FRT, turneul arădean este unul dintre cele 16 finanțate de Ion Țiriac, alte 14 competiții ITF fiind în cadrul Circuitului FRT Raiffeisen Bank.
„Pentru a veni în sprijinul jucătorilor de tenis din România, Federația Română de Tenis, împreună cu o parte din cluburile afiliate, Fundația Țiriac și Raiffeisen Bank vor organiza, în anul competițional 2024, peste 65 de competiții internaționale la toate nivelurile și toate categoriile de vârstă”, anunță FR de Tenis.
Deși Aradul avea ambiții serioase înaintea pandemiei de COVID-19 în ceea ce privește organizarea de turnee internaționale, în acest moment este depășit clar de orașe precum: Iași (un turneu WTA 125 și unul ATP Challenger 100), Cluj-Napoca (WTA 250 în februarie; 25k feminin în chiar săptămâna turneului de la Arad și un 15k masculin în iunie), Sibiu (ATP Challenger 80) Constanța (două turnee 15k masculine), Satu Mare (25k masculin și 15k feminin), Slobozia (40k feminin), Galați (25k și 15k feminine), Brașov (25k și 15k feminine), Pitești (25k masculin), Bacău (25k + H masculin), Bistrița (25k feminin) sau Buzău (25k feminin și 15k masculin). Capitala va găzdui 9 turnee, inclusiv ATP 250 în aprilie și WTA 125 în septembrie.
Istoria tenisului internațional în Arad
Aradul are o tradiție de organizare a acestor turnee ITF ce începe din anul 2004. De atunci au avut loc 15 ediții ale Trofeului „Ilie Năstase”, câștigat de-a lungul timpului de jucătoare precum Tamara Zidansek (Slovenia), Gabriela Ruse sau Andreea Mitu, cea din urmă campioană la ultima ediție, în 2019, dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari. La dublu, am consemnat succesul unor sprtive precum: Sorana Cîrstea – chiar la ediția inaugurală -, Irina Bara, Jaqueline Cristian sau Gabriela Ruse (ambele foto).
De asemenea, pe zgura arădeană s-au desfășurat, între 2004 și 2010, șapte ediții ale unui turneu masculin internațional dotat tot cu Trofeul „Ion Țiriac” – de care s-a ocupat Anela Freer, dar și patru turnee ATP Challenger, câștigate de francezul David Guez (2010, după o finală cu conaționalul Benoit Paire), argentineanul Facundo Bagnis (2012; finalist Victor Hănescu), Adrian Ungur (2013 – în finală cu arădeanul Marius Copil) și bosniacul Damir Dzumhur (2014, finalist ibericul Pere Riba).
Citește și: Triumf ceh la turneul de tenis de la Arad, după o finală de 193 de minute!
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)