Egiptul încearcă să încheie războiul printr-un summit de pace la Cairo, deși cei mai importanți actori lipsesc





Au trecut deja două săptămâni de la atacul sângeros al teroriștilor Hamas împotriva Israelului, din 7 octombrie, iar situația din Orientul Mijlociu rămâne extrem de tensionată. Deși gruparea teroristă a eliberat, vineri seară, doi ostatici americani, sute încă rămân sechestrați în Gaza, notează Digi24.ro.
La punctul de trecere de la Rafah, situația este la fel de complicată – deși este așteptat ca tranzitul convoaielor umanitare în enclavă să fie permis de sâmbătă, rămâne în aer problema refugiaților adunați la granița Egiptului și despre care nici SUA, nici guvernul de la Cairo nu au spus încă nimic.
Conflictul cu Hezbollah, în nordul Israelului se întețește și el, mai ales în așteptarea invaziei terestre israeliene din Gaza, pe care armata israeliană o anunță deja de multă vreme. Între timp, bombardamentele continuă fără oprire în Gaza, iar alți 29 de oameni au murit peste noapte, conform bilanțurilor transmise de ministerele controlate de Hamas din Gaza.
Summit de pace la Cairo
Liderul egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, găzduieşte, sâmbătă, la Cairo, un summit de pace, în speranţa că poate evita ca situaţia din Gaza să escaladeze într-un război regional mai amplu, însă problema sa cheie este că trio-ul de ţări extrem de important – SUA, Israel şi Iran – nu se va afla la masa discuţiilor, relatează POLITICO.
Liderii din 12 ţări, inclusiv înalţi oficiali din Turcia, Qatar şi Europa, se reunesc în Egipt, dar absenţa celor trei mari state care se află în centrul conflictului face foarte puţin probabil ca summitul să poată furniza rezultate surprinzătoare. Iranul este jucătorul de mare greutate care se profilează în acest conflict.
Citește mai mult pe Digi24.ro.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)