duminicã, 5 mai, 2024

Special Arad Logo

    Pacientul a scăpat cu viață… UTA s-a salvat după victoria cu Gloria Buzău și mai stă un an în Liga 1

    de Lucian Dănilă | 5 iunie 2023, 1:27 AM | Sport | Topic special

    2

    A fost bucurie în această seară pe „Francisc Neuman”, o bucurie care a refulat după un sezon inexplicabil de slab al unei echipe care a avut un buget de primele șase dar a încheiat campionatul târându-se ca să mai prindă barajul…

    La un moment dat pacientul părea a fi în comă, apoi pulsul i-a revenit și, pe final, după câteva electroșocuri, inima a început din nou să-i bată. A fost transportat apoi la Buzău, unde s-a prezentat cu o tensiune foarte mică, abia mai stătea în picioare, și a avut nevoie din nou de câteva electroșocuri, iar acestea au venit din partea suporterilor care au traversat întreaga țară pentru a fi alături de echipă.

    După ce am văzut cum s-a prezentat FC Argeș la meciul tur cu Dinamo, meci în care mulți dintre jucătorii plătiți cu mii de euro lunar arătau de parcă ar fi fost prima dată pe un teren de fotbal, teama că vom păți la fel și la Arad s-a răspândit repede. Era singura teamă de dinainte de meciul din această seară, pentru că, altfel, Gloria Buzău era o echipă mult inferioară Bătrânei Doamne.

    Iar după cum a început jocul, „morcovul” a crescut alarmant. Presiunea psihică parcă și-a pus mai mult amprenta pe echipa gazdă care era susținută de peste 10.000 de fani în tribune, iar pericolul a apărut exclusiv în careul lui Iacob. După nici zece minute de joc, tribuna a început să murmure a nemulțumire. A fost prima dată acea bară a lui Abeid, după care a venit , la momentul oportun, golul lui Postolachi, din nou Postolachi, și din acel minut atmosfera a devenit incendiară.

    „Am fost diesel la început. Ne-am dus așa, pâr, pâr”, spunea Rednic după meci. Cu avantajul de un gol pe tabelă, UTA tot nu s-a deconectat. Încordarea era foarte mare în rândul jucătorilor, iar Ubbink, Roger sau Rareș Pop, nu au găsit nicicum soluțiile bune pentru a pasa spre Keșeru sau „Posto”.

    Rednic a reglat la pauză, iar ce a urmat a fost doar un galop de sănătate. Chindriș a reușit o dublă, prima din carieră, apoi Postolachi și-a mai scris o dată numele pe tabela de marcaj, după ce anterior a ratat șansa unui 4-0 din poziție singur cu portarul, iar cireașa pe tort a pus-o Otele cu un șut din afara careului, nigerianul reușind să înscrie la ultima sa prezență în tricoul roș-alb. Pleacă la CFR Cluj.

    La 3-0, Gloria Buzău a marcat prin Vali Alexandru, un gol din lovitură liberă, oarecum norocos după ce zidul arădean a fost spart.

    O victorie normală s-a transformat într-o sărbătoare de parcă s-a câștigat un trofeu la Arad. Da, ne bucurăm că mai avem parte de un sezon de Liga 1, dar dacă nu se învață ceva din toate celelalte meciuri anterioare barajului cu Buzău, dacă nu se învață din greșelile care s-au făcut la nivel de management, de transferuri, toate aceste greșeli care au făcut ca UTA să ajungă la retrogradare dintr-o echipă care visa la play-off, atunci în sezonul viitor formația arădeană va fi condamnată la retrogradare. Fără baraj…

    Astăzi a fost victoria publicului, a fost descătușarea fanilor care au invadat terenul, a fost victoria celor care au crezut până la final că nu vom trăi dezamăgirea unei rușinoase retrogradări.

    Pacientul este în viață, dar dacă nu va fi tratat în această vară, viitorul nu sună deloc bine.

    azi 1

    UTA Arad – Gloria Buzău 5-1 (1-0)

    Postolachi (16, 81), Chindriș (49, 65), Otele (89) / Vali Alexandru (68)

    UTA: Iacob (cpt) – Vukcevic, Chindriş, Hoxhallari, Abeid – Pop (78 Negoescu), Batha (84 Iurasciuc), Ubbink (46 Anton), Roger (65 Otele) – Postolachi, Keşeru (65 Stahl).

    Rezerve: Kucher – Iurasciuc, Dobrescu, Anton, Isac, Stahl, Barbosa, Negoescu, Otele.

    Antrenor: Mircea Rednic

    Gloria: Rusu – Oteluţă, Vîrtej, Witkorski, Sălceanu (66 D. Lazăr) – Lopez (cpt), Trebotic (81 Fulop) -Sampaio, Greu (46 Vali Alexandru), Blejdea (46 Marku) – Boiciuc.

    Rezerve: Stoian – Gaitan, Alexandru, Marku, Şuteu, Uţiu, Lazăr, Fulop.

    Antrenor: Adrian Mihalcea

    Arbitru: Radu Petrescu

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    0 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.