marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Peste 38 de tone de mobilă second-hand, textile și materiale neferoase, depistate la frontiera Nădlac II

    de Ioana Costaș | 16 mai 2023, 11:07 AM | Știri Arad

    0

    Peste 38 de tone de mobilă second-hand, textile și materiale neferoase au fost depistate de polițiștii de frontieră de la Nădlac II. Deșeurile erau încărcate în două camioane ce trebuiau să ajungă în România. În urma controlului efectuat asupra celor două transporturi – împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – s-a constatat că șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare. Astfel, autoritățile nu au permis accesul pe teritoriul României pentru cele două automarfare.

    Și la Borș au fost descoperite peste 21 de tone de deșeuri, încărcate într-un camion ce trebuia să ajungă în Grecia.

    „Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 21.980 kilograme de textile uzate, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

    Citește și: Aproximativ 90 tone deșeuri, oprite la intrarea în țară dinspre Ungaria

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.