marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update Dosarul uciderii din culpă, al barcagiului de pe Mureș, trimis la Galați

    de Ioana Costaș | 3 mai 2023, 12:19 PM | Știri Arad | Topic special

    1

    Potrivit informațiilor pe care le deținem, dosarul în care barcagiul în vârstă de 33 de ani, din Semlac, este cercetat pentru ucidere din culpă ar putea fi declinat spre soluționare autorităților din județul Galați.

    Legea spune că în cazurile în care au loc accidente pe râurile din România sunt competente anumite structuri de parchet, în acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, la fel cum în cazul militarilor sunt competente doar parchetele militare.

    UPDATE

    Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că efectuează cercetări în vederea declinării cauzei în favoarea organelor competente, având în vedere specificul cauzei, însă, momentan, investigațiile în acest caz sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

    „Urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Arad, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a constituit, la data de 01.05.2023, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă un bărbat de 33 de ani, cetăţean român, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 din C. pen, cu privire la evenimentul din seara zilei de 30.04.2023, de pe râul Mureş. Având în vedere specificul cauzei, la acest moment se efectuează cercetări în vederea analizării declinării cauzei în favoarea organelor competente. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Sincer deși nu ma bucur de situație deloc
      Inconștiență sa îți urci copii cu cineva pe fond de alcool care stă la cârma unei bărci fără măcar să ai moravul sa le pui o vesta măcar de salvare. ….
      Dar în principiu….. dacă ești plictisit și ai nevoie de lăutari. Lasă-ți copiii acasă

      +7 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    7 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.