marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroșan, condamnat la 30 de ani de închisoare și la plata a 2 milioane de euro

    de - | 25 aprilie 2023, 4:12 PM | Naţional

    0

    foto: știrileprotv

    Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroşan, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Acesta a sechestrat și ucis doi oameni într-un apartament din Onești, județul Bacău, în martie 2021, scrie știripesurse.ro.

    Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Bacău l-a obligat pe Moroșan să plătească despăgubiri de 2.000.000 euro.

    În urmă cu 7 luni, Gheorghe Moroşan fusese condamnat, de către judecătorii Tribunalului Bacău, la 30 ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii publice, în primă instanță.

    De asemenea, soţia sa, Aurelea Moroşan, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

    Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar se afla în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite. Iniţial, agresorul a sechestrat şi legat doi muncitori, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

    Moroșan avea asupra sa un cuţit şi ameninţa că îi ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate cererile.

    Una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua, la spital, din cauza plăgilor înjunghiate multiple.

    Autorul dublei crime de la Onești are patru condamnări la închisoare, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

    Mai multe AICI.

    Citește și: Luați ostatici și uciși de fostul proprietar al casei pe care o renovau. Criminalul, împușcat de polițiștii din Onești

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.