Cu 5 lei poți cumpăra o sticlă de suc sau…. o casă în Sicilia





Aproximativ 20 de case au fost scoase la vânzare la preţul de 1 euro în satul Gangi, datând din secolul al XII-lea, situat în provincia Palermo, din Sicilia, potrivit Mediafax.ro
Oferta vine în condiţiile în care, de-a lungul anilor, numărul locuitorilor din sat a scăzut la aproape 7.000, după ce italienii s-au mutat în alte regiuni, în căutarea unui loc de muncă.
Autorităţile locale încearcă acum să revitalizeze satul, încercând să-i atragă pe străini să cumpere casele abandonate.
Marie Wester, agent imobiliar la compania Sicilian Houses, consideră că Gangi rămâne un „loc secret”. „În cele mai multe cazuri, autorităţile nu au abilitatea de a vinde case în străinătate, însă doresc ca satul să prindă viaţă”, a declarat Marie Wester.
Ea a descris casele cu o singură cameră ca fiind într-o stare deplorabilă, deoarece fie au fost abandonate de cei care au plecat, fie au fost donate municipalităţii de localnici care nu-şi mai permit să le întreţină.
„Autorităţile doresc ca străinii să vină şi să cumpere casele, deoarece, în absenţa locurilor de muncă, oamenii se mută în alte oraşe. Este un proiect minunat”, a afirmat ea.
Pe lângă suma de 1 euro pentru achiziţionarea casei, se adaugă însă o serie de costuri suplimentare pentru cei interesaţi de oferta din satul Gangi. Taxele pentru achiziţia de proprietăţi în Sicilia se ridică la aproximativ 6.000 de euro.
În plus, viitorii proprietari trebuie să renoveze casa în termen de cinci ani, iar costurile sunt estimate la aproximativ 35.000 de euro, potrivit agentului imobliar.
Eforturile merită însă, asigură Marie Wester, care consideră că achiţionarea unei case la preţul de 1 euro le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a trăi într-un mediu autentic din Sicilia.
Comentariile portalului
Dragă Propagandică, Vreau să te informez că eu nu sunt nici candidat, nici doctor în matematici ca să mă las intimidat de un "galerist" ca tine. Asta, ca răspuns (...)
În primul rând, nu am spus că ar fi analfabeți și mai știu eu cum. Apoi, cred că experiența de viață și, poate, bruma de cultură politică (...)
Manipularea continua, doar că s-a predat ștafeta de la un "jurnalist" la alt "jurnalist". * Prin anii 2018 și 2019, când era Dragnea pericolul numărul unu, mai țineți minte cum (...)