marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update Percheziții în mai multe județe din țară. Polițiștii SCCO Arad au găsit peste 155 de mii de euro falși

    de Ioana Costaș | 29 martie 2023, 1:51 PM | Știri Arad

    0

    Mai multe percheziții au loc astăzi, 29 martie, în țară, într-un dosar ce vizează infracțiunea de fals de monedă, potrivit informațiilor noastre. Descinderile sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Arad în mai multe județe din țară.

    Cel mai probabil, persoanele ridicate în urma perchezițiilor vor fi conduse la audieri, urmând să se stabilească, de asemenea, suma de bani falsificată, precum și moneda.

    UPDATE

    Peste 155 de mii de euro falși au fost depistați în urma celor 23 de percheziții efectuate de polițiștii SCCO Arad împreună cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș. 21 de persoane au fost conduse la audieri.

    „La data de 29 martie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Prahova, Ilfov, Dolj, Dâmbovița, Vâlcea, Caraș-Severin, Timiș, Bihor, Sălaj, Maramureș, Cluj, Sibiu, Mureș, Iași, Giurgiu și Botoșani, pentru probarea activității infracționale a persoanelor care pun în circulație bancnote contrafăcute. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 155.300 de euro, în bancnote din cupiură de 50 de euro, 100 de euro și 500 de euro, bancnote, care ar fi urmat să intre în circuitul financiar. Au fost puse în executare 7 mandate de aducere și au fost audiate 21 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Ploiești, Craiova, Timișoara, Oradea, Alba lulia, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași, polițiștilor din cadrul serviciului de combatere a criminalității organizate Ilfov, Dâmbovița, Vâlcea, Caraș-Severin, Sălaj, Maramureș, Sibiu, Giurgiu, Botoșani, Gruparea de Jandarmi Mobila <<Burebista>> Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă <<Glad Voievod>> Timișoara, Poliția Oraș Chișineu-Criș și Secția 3 Poliție Rurală Chișineu-Criș”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

    UPDATE

    Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate străine în formă continuată. Propunerea de arestare preventivă a fost formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș. În fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Chișineu-Criș, apărătorul bărbatului a solicitat luarea măsurii controlului judiciar, însă instanța a respins cererea și a admis în schimb solicitarea Parchetului pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș.

    Soluția Judecătoriei Chișineu-Criș poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

     

    VIDEO:

    Citește și: 22 de persoane – cetățeni români și arabi – au fost reținute de DIICOT Arad în urma celor 50 de percheziții • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.