marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    A murit Paul Sorvino, actorul din „Goodfellas” și tatăl actriței Mira Sorvino

    de - | 26 iulie 2022, 9:04 AM | Internaţional

    0

    Actorul american Paul Sorvino, celebru pentru rolul său din filmul cu gangsteri „Goodfellas” și tatăl actriței Mira Sorvino, a murit luni la vârsta de 83 de ani, a anunțat anturajul său, potrivit AFP, citat de HotNews.

    „Sunt devastată. Iubirea vieții mele și cel mai mare om care s-a născut vreodată s-a dus. Am inima frântă”, a scris văduva sa, Dee Dee Sorvino, pe pagina sa de Facebook.

    Născut în aprilie 1939 la New York, Sorvino a fost cunoscut mai ales pentru rolul lui Paul Cicero din filmul lui Martin Scorsese „Goodfellas”, cu Robert De Niro, Joe Pesci și Ray Liotta, lansat în 1990. În anul următor a jucat în serialul TV „New York, Police CID”, în rolul unui ofițer de poliție, iar în 1995 l-a interpretat pe Henry Kissinger în filmul lui Oliver Stone, „Nixon”.

    Paul Sorvino a avut multe roluri secundare în filme și seriale TV, dar a fost un artist polivalent, cu un dar pentru sculptură și operă.

    Fiica sa, actrița Mira Sorvino, a câștigat un Oscar în 1996 pentru filmul „Afrodita blestemată”, de Woody Allen.

    Sursa: HotNews

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.