marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Digitalizarea administrației publice, în colaborare cu operatorii privați. România primește fonduri prin PNRR

    de - | 6 aprilie 2022, 8:06 AM | Naţional

    0

    2022 este şansa României să facă un pas major către digitalizare prin intermediul fondurilor din PNRR. Specialiștii din sectorul telecomunicațiilor subliniază că acest obiectiv poate fi îndeplinit doar dacă va exista strânsă colaborare între autorități și sectorul privat. În cadrul celei de-a 26-a ediții a Zilei Comunicațiilor au fost prezentate principalele direcţii strategice naţionale de acţiune în domeniul telecom până în 2030, informează Digi24.

    Digitalizarea administrației publice este unul dintre obiectivele centrale ale Guvernului. Pentru a se realiza, se vor aloca prin PNRR 1,81 miliarde euro. Însă fără o strânsă colaborare între autorități și operatorii privați de telecomunicații, ținta nu poate fi atinsă.

    „Singura variantă va fi un joint venture între ceea ce înseamnă guvern, stat și infrastructra privată. În ceea ce privește UAT-urile nu există o reticență, sunt multe primării care trebuie să treacă de la infrastructura veche la cea nouă, pentru a le putea alinia pe toate”, spune Marius-Viorel Poșa, subsecretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

    Citește mai mult pe Digi24.ro.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.