marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    La laboratorul DSP Arad au fost făcute peste 60.000 teste Covid. Instituția mulțumește Fundației ALBER pentru mobilierul nou

    de - | 7 februarie 2022, 11:18 AM | Știri Arad

    0

    Comunicat. Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Arad, situat pe calea Feleacului nr 1, efectuează analize microbiologice și chimice pentru ape la cererea consumatorilor și asigură monitorizarea de audit a uzinelor și bazinelor de înot din județul Arad.

    În activitatea laboratorului sunt incluse analize microbiologice pentru alimente, condiții de igienă în unitățile de producție, pentru factori de mediu, igienă în unități sanitare, fiind ulterior completate de teste pentru depistarea SARS-COV2- conform metodologiei de supraveghere COVID 19, având o importanță deosebită pentru cetățenii județului Arad și pentru mediul economic.

    Activitatea se desfășoară pe două niveluri: la parter se efectuează teste pentru depistarea SARS-COV2, iar la etaj se efectuează determinările microbiologice și chimice.

    Anul 2021 evidențiază faptul că s-au efectuat 31.154 de probe cu 40.203 determinări privind analiză microbiologică/bacteriologică și nu mai puțin de 60.700 teste SARS–COV2, până în prezent.

    „Dorim să aducem la cunoștință faptul că Fundația ALBER, cu sediul în Arad, B-dul Revoluției nr. 55, etaj 1, ap. 4, județ Arad, a decis să vină în sprijinul Laboratorului DSP Arad, prin sponsorizarea cu mobilier, deoarece vechiul mobilier de care laboratorul dispunea, nu corespundea standardelor necesare în vederea obținerii acreditării.
    Datorită dotărilor primite din partea Fundației Alber, Laboratorul Direcției de Sănătate Publică Arad își va menține activitatea în condiții optime și va continua să vină în sprijinul cetățenilor județului Arad. Pe această cale, transmitem Fundației Alber profunda noastră recunoștință pentru exemplul de implicare civică”, transmite directorul DSP Arad, Horea Timiș.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.