marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Rusco Interational plănuiește ridicarea unui nou cartier privat, în Aradul Nou, către zona industrială sud

    de Raluca Medeleanu | 28 decembrie 2021, 5:06 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

    0

    Primăria municipiului Arad a pus astăzi la transparență un proiect de hotărâre care prevede ca firma Rusco International să construiască un cartier de blocuri de 2 etaje, împărțit pe 3 zone, în cartierul Aradul Nou.

    Firma Rusco Internațional a fost înființată în 1992, la Arad, raportând în anul 2020 o cifră de afaceri de 268.226 RON cu un profit de 529.334 RON.

    În data de 21 februarie 2020, Rusco International a primit certificatul de urbanism, iar în 2 iunie 2020 a primit avizul de oportunitate din partea Primăriei pentru proiectul ce prevede contruirea noului cartier, urmând ca după ce va sta – conform legii – o perioadă la transparență, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) să fie supus la vot în Consiliul Local Municipal. Proiectantul general al PUZ-ului este Studio M Șoima din Arad, iar proiectantul de specialitate este IFC Pro Road Construct din Vladimirescu.

    Potrivit documentelor componente Planului Urbanistic Zonal (PUZ), proiectul imobiliar vizează o suprafață de 19.364,00 mp, situată pe partea dreaptă (latura estică) a Str. C. Ticu Dumitrescu, în direcția de mers spre str. Constituției, împărțită în 3 zone dotate cu spații verzi în care să existe și locuri de joacă pentru copii. Imobilele din cele trei zone ar urma să aibă un regim maxim de înălțime de subsol/demisol + 2 etaje, cu o înălțime maximă de 12 metri.

    Până la data de 14.01.2022, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document.
    Proiectul de hotărâre poate fi consultat începând cu data de 29.12.2021, pe pagina www.primariaarad.ro secțiunea Activități normative – Transparență decizională – Proiecte de hotărâri, și la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5, luni, marți, miercuri între orele 08:30 – 15:30, joi între orele 08:30 – 17:30, vineri între orele 08:30 – 14:00.

    ntocmire P.U.Z. și R.L.U. – Ansamblu locuințe individuale – Rusco

    ntocmire P.U.Z. și R.L.U. – Ansamblu locuințe individuale – Rusco 2

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.