Și Dumnezeu a dat Like. Și a văzut Dumnezeu că este bine.





Cu un BIG LIKE din start, cu felicitările de rigoare lui Adrian Georgescu – autorul – și aplauzele cu mâinile și picioarele ca un maimuțoi tocmai coborât de pe copacul vieții… pentru FHM România… trebuie, musai, să redăm următorul articol. Amin.
Lumea ca un soi de Facebook
Când omenirea era compusă din numai două persoane, era cam mare plictiseală pe rețelele de socializare. În vremurile acelea, Eva nu prea avea cui să-i dea un add și nici motive să urmărească pe pagina cărei frumuseți comentează Adam. Așa că fiecare dădea automat like la postările celuilalt (care, în principiu, sunau cam așa: „Mă plictisesc”) sau își trimiteau reciproc invitații la evenimente organizate la pomul cutare din Grădina Edenului ori la jocul Heavenville, unde terminau mereu la egalitate.
Apoi, de niciunde a apărut un nou user, Șarpele, și el voia să aibă succes în socializare. Cum nu existau filmulețe cu proști, a pus la bătaie câteva poze cu pisicuțe, fără pic de succes. Așa că s-a gândit să posteze fotografii cu mâncare. „Vai, ce drăguuuuuț este!“, a chirăit Eva când a văzut poza cu mărul și i-a trimis și lui Adam o invitație să dea like, și prostul a dat. Și cum a primit acces Eva la cunoștințele Șarpelui, imediat a făcut un album de modă, cu frunzele din Grădina Edenului. Iar Adam a văzut atunci că erau goi, s-a rușinat și s-a ascuns. Și căutându-l Dumnezeu pe Adam prin Eden, nu l-a văzut. „Poate merge prost wireless-ul“, s-a gândit și a strigat: „Adame, unde ești?”. „Pe videochat”, a răspuns Adam.
Dumnezeu s-a mâniat atunci foarte și a desființat pagina Șarpelui pe motiv de spam. Cum citatele înțelepte din Paler și Coelho încă nu fuseseră inventate, a compus El unele asemănătoare, numai că începeau cu „Să nu…“ și le zicea porunci. Apoi și-a zis în barbă: „Nu mai stau șapte zile să creez o altă rețea de socializare“, așa că a făcut una mai simplă de i-a zis Twitter.
Pe Facebook, Adam și Eva și-au schimbat statusurile de la „It’s complicated“ la „In a relationship” și s-au cunoscut în sens biblic. Astfel, userii s-au înmulțit. Apoi, Dumnezeu i-a trimis lui Noe un mesaj : „Vez k vine ploaia“ (plus un emoticon care face cu ochiul), apoi link-uri la prognoza meteo și la un filmuleț de pe YouTube, „Cum să-ți construiești o arcă“.
Pe la începutul secolului al XVI-lea, amuzată de tipul care-i zugrăvea casa și încercând să-l fotografieze cu smartphone-ul, Mona Lisa a ținut din greșeală aparatul invers și așa a apărut primul selfie. Moda a prins la hipsterițele vremii, așa că multe au început să-și facă poze cu mobilul și să le posteze pe propriile wall-uri.
Ultima modificare interesantă s-a petrecut cam acum un secol, când întrebarea „What’s on your mind?“, aparținându-i userului Freud Sigmund, a fost considerată atât de inteligentă, încât a fost pusă la începutul paginii, să nu cumva să uiți de ce-ai intrat.
Text: Adrian Georgescu Ilustrație: Ioana Halunga
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)