marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Filarmonica celebrează Ziua Copilului timp de trei zile, atât în trei localități din județ, cât și la Arad

    de Tomck@t | 27 mai 2021, 12:50 PM | Cultură

    0

    Filarmonica Arad sărbătorește Ziua Copilului prin câteva evenimente pe care le dedică micilor melomani, orientând tematica muzicală spre capodoperele universale care le-au fost special destinate. Este vorba de o serie de trei concerte între 1 și 3 iunie, începând cu trei localități din județ (Târnova, Conop și Petriș), apoi la Arad, la Sala Palatului Cultural. 

    „Simfonia jucăriilor, o partitură fantezie a clasicismului muzical, a cărei paternitate a rămas până astăzi neconfirmată, fiind atribuită pe rând lui Joseph Haydn, apoi fratelui acestuia, Michael, iar ulterior lui Leopold Mozart, ba chiar și unui călugar austriac, Edmund Angerer, țese o aventură minunată, cu personaje nemaiîntâlnite.

    Povestea acestei simfonii vesele și extrem de scurte, în care răzbat sunetele trompetelor și tobelor de jucărie, zgomote de pârâitoare, fluiere ceramice, precum și alte medii acustice din galeria dispozitivelor de zgomot agreate în intimitatea spațiului domestic al secolului al XVIII – lea, poate fi ascultată alături de Carnavalul animalelor, fantezia zoologică creată la sfârșitul secolului al XIX-lea de Camille Saint Saens”, se arată în comunicatul Filarmonicii.

    Concerte și în județ

    Cu repertoriul muzical menționat mai sus, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Arad se va deplasa în județ, după cum urmează:

    •  Marți, 1 Iunie, la ora 12:00, la Școala Generală din Târnova

    •  Miercuri, 2 iunie, de la ora 12:00, la Școlile Generale din Conop și Petriș

    În seara de joi, 3 iunie, Filarmonica îi va aștepta pe melomanii arădeni mici și mari din nou în locul obișnuit, în Sala Palatului Cultural din Arad, supranumită și Sala Filarmonicii.

    FB image event ad 1200x630px 1

    Concertul va începe cu o tematică de recital, adăugând celor două capodopere mult așteptate (Simfonia jucăriilor și Carnavalul animalelor) un program de gală, susținut de câștigătorii secției canto a Concursului Național de Muzică ArtsON, desfășurat sub egida Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

    Vor fi prezente câteva dintre cele mai bune voci ale tinerilor din anii terminali ai colegiilor vocaționale din țară, într-un grupaj de lieduri și arii din creația compozitorilor Giacomo Carissimi, Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, Georges Bizet, Tiberiu Brediceanu, Sabin Drăgoi, Achim Stoia.

    „La concertul din joia tradițională de concert, în seara de 3 iunie, la ora 19:00, îi invităm la Filarmonică pe copii, dar și pe părinți și bunici, în speranța că muzica noastră le va umple tuturor sufletul de bucurie și chipul de zâmbete”, anunță organizatorii.

    Informații suplimentare la numărul de telefon: 0730 643 695.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.