Doliu în lumea scriitorilor din Timișoara! Valeriu Mircea Popa a murit la vârsta de 73 de ani





Valeriu Mircea Popa s-a născut pe 4 octombrie 1947 la Timișoara. Absolvent al Facultății de Psihologie – Defectologie la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca (1976), Valeriu Mircea Popa a lucrat până în 1994 ca psihodiagnostician, profesor defectolog, psihoterapeut sau logoped. Din 1995 a fost și lector la Universitatea din București. În 2004 își obține doctoratul în psihologia artei. Unul dintre primii muzicieni români care au cântat la sitar, Valeriu Mircea Popa a trăit și muncit pentru o vreme, după 1990, în Germania. A debutat în volum relativ târziu în raport cu colegii săi de generație: după Furnicile și oglinda (1993), au urmat Războinicul cu ciorapi de piele (1996), Ultimele pătrate de frig (1998), Camera de subsol sau Răscumpărarea (2001), Bijutierul și alte poeme care nu există (2008), Cercul de camfor (2013), DAR tălpile tale unde sunt? (2016) și antologia Mojar și alte poeme care nu există (2018, incluzând, pe lângă selecții din cărțile anterioare, douăzeci și trei de poeme inedite), notează Lapunkt.ro
Într-o autodescriere el spunea: „În viața de acum am fost (și poate încă mai sunt) golan, student, muzician (chitară clasică și instrumentul indian numit sitar), textier, fumător, afemeiat, băutor de vodcă, culturist, defectolog, logoped și psihoterapeut în școli speciale, practicant de karate, contrabandist, marochiner, poet, îngrijitor de bătrâni într-un Altenheim din Germania, tată, creștin gnostic, lector universitar, doctor în psihologia artei, tâmplar, designer de bijuterii, gravor, bijutier.
De o vreme încoace am impresia că sunt un nimeni.
Nu vreau să știu ce am fost în viețile anterioare.”
Din nefericire acesta a decedat la vârsta de 73 de ani.
Odihnă veșnică!
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.