Haos în vama Nădlac, după noile reguli de carantinare. Aplicația care ar degaja fluxul nu e folosită





Schimbarea bruscă a regulilor privind carantinarea după intrarea în țară (inclusiv cu test negativ) a iscat scandal la frontieră. În plus, din cauza personalului redus de la vamă, timpul de așteptare a fost foarte mare astăzi. Doar în ultimele opt ore au fost carantinați peste 800 de români, iar asta doar la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II. Pe de altă parte, potrivit Digi24, există o aplicație informatizată care ar ușura munca autorităților vamale, însă nu este folosită.
Reamintim că ultima hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă, emisă vineri, impune carantinarea de 14 zile a celor cu un test Covid pozitiv, veniți în țară dintr-o zonă galbenă (cu risc epidemiologic ridicat), dar în același timp impune carantinarea și acelora care prezintă un test negativ, de 10 zile.
Pe lista galbenă sunt în prezent 67 de țări, dintre care și Marea Britanie, pentru care se instituie automat măsura carantinei pentru două săptămâni.
„Asiguram triajul epidemiologic în vamă, dar aplicăm legislația în vigoare. Știu că există nemulțumiri, toți colegii le sesizează de câteva săptămâni, după ce a crescut timpul de așteptare. Referitor la noile măsuri, este specificat testul PCR, nu cel rapid, asta trebuie clar înțeles de toată lumea”, a spus directorul DSP Arad, Horea Timiş, pentru Digi24.
Conform acestuia, adesea au loc și erori, din cauza numărului mic de angajați care trebuie să facă triajul epidemiologic al celor care intră în țară, astfel că, de la începutul anului „zeci de persoane au fost carantinate din greșeală”.
Există o aplicație, dar nu e folosită
O aplicație care să îi permită fiecărui cetățean să își completeze datele personale, pentru a nu mai fi nevoit să aștepte ore întregi la vamă, ar fi ușurat munca tuturor.
Aflăm că există o astfel de aplicație, chiar de anul trecut când prin Vama Nădlac treceau zilnic cel puțin 1.200 de persoane, însă autoritățile nu au aprobat-o, astfel că nu poate fi folosită, susține oficialul DSP.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)