Turismul din Arad, grav afectat de pandemie. Numărul cazărilor, redus la jumătate





Unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie a fost sectorul HoReCa, astfel că, automat, turismul a fost și el grav avariat. Dacă județul Arad nu excela în acest domeniu nici până acum, efectele stării de urgență și alertă au venit ca o „secure”.
Dacă facem o analiză între datele înregistrate de Direcţia Judeţeană de Statistică Arad în octombrie 2019 și octombrie 2020, de exemplu, vom observa că indicele de utilitate netă a cazărilor a scăzut de la 27,2% la 15,2%, deci vorbim de o scădere aproape la jumătate. O comparație între lunile de primăvară este, evident, fără sens. Proprietarii motelurilor, vilelor turistice și ai cabanelor au fost cei mai afectați, întrucât în aprilie și mai au avut zero clienți. Totuși, în aceeași perioadă, datele referitoare la hoteluri și pensiuni prezintă totuși înnoptări, însă trebuie menționat că unele dintre acestea au oferit cazare cadrelor medicale ori persoanelor carantinate, astfel că putem presupune că cifrele se referă și la astfel de situații.
Turismul în pandemie nu a fost înfloritor pentru județul nostru nici măcar în perioada estivală. Deși bugetarii au primit vouchere de vacanță, mulți au optat să își petreacă vacanța în stațiuni din alte județe. Luna de vârf pentru numărul de cazări în județul Arad a anului 2020 a fost luna iulie, când au fost înregistrate 13.684 cazări la hoteluri, 3388 cazări la pensiuni, respectiv 1326 cazări la pensiuni agroturistice.
Mai jos vă prezentăm situația detaliată pentru fiecare lună, pornind din octombrie 2019, până în octombrie 2020, așa cum a fost centralizată de Direcţia Judeţeană de Statistică Arad:
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)