marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Gerul pune stăpânire pe vestul țării. Temperaturi scăzute anunțate de meteorologi

    de - | 12 ianuarie 2021, 11:47 AM | Regional

    0

    Gerul pune stăpânire pe România în următoarele zile. Meteorologii anunţă temperaturi de minus 18 grade, dar şi ninsori. Temperaturile încep să crească uşor după data de 19 ianuarie.

    Minime de minus 12 grade în Banat

    În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6…-4 grade şi minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade. După acest interval este estimată o creştere de temperatură, astfel valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 şi -5 grade. Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 11…15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creştere şi după data de 19 ianuarie.

    Zero grade în Crişana

    La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3…-2 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 şi 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopţilor, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade şi minime ce vor prezenta o medie regională de -15…-13 grade. Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 0 grade şi minime în jur de -6 grade Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare şi după 19 ianuarie.

    Citeste mai multe AICI

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.