Sfaturi OMS pentru sărbători: petrecerile în familie să se desfășoare afară, cu un număr cât mai mic de participanți și cu masca pe față





Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un ghid cu sfaturi pentru indivizi, comunități și guverne în vederea trecerii cu bine a sărbătorilor de iarnă în contextul pandemiei de coronavirus.
„Sărbătorile de iarnă sunt pentru momente împreună cu familia și comunitatea, însă în acest an, mai mult ca niciodată, în regiunea europeană OMS, oamenii își doresc să se adune împreună și să reflecteze asupra unui 2020 deopotrivă extraordinar și dificil. În fiecare an avem în Europa o creștere masivă a adunărilor de oameni de toate vârstele, inclusiv în familii, grupuri religioase și grupuri de prieteni. Anul acesta, astfel de întâlniri aduc cu el un risc semnificativ de transmitere a Covid-19.
În ciuda progreselor fragile, ritmul de transmitere a coronavirusului în regiunea europeană rămâne răspândit și intens. Exista un risc semnificativ de revenire puternică a pandemiei în primele săptămâni și luni ale lui 2021 și este de datoria noastră să lucrăm împreună pentru a preveni acest lucru”, au transmis cei de la Organizația Mondială a Sănătății.
Sfaturile oferite de OMS pentru autorități:
Să evalueze felul în care se vor desfășura întâlnirile în grupuri mari, fie ele pentru evenimente sportive, de recreație sau religioase și să stabilească care ar putea fi riscurile asociate acestora. Autoritățile trebuie să ia în considerare amânarea, limitarea sau anularea evenimentelor cu potențiale major de transmisie Ajustarea și comunicarea eficientă și timpurie a regulilor de călătorie, în funcție de felul în care se răspândește virusul intern și internațional și prevenirea situației în care cei bolnavi de Covid-19 sau contacții acestora călătoresc. Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru decongestionarea transportului public și centrelor de majore de transport
Întâlnirile în spații închise
Întâlnirile în spații închise, chiar și cele mici, pot fi riscante mai ales dacă persoanele din grup sunt din familii diferite, tineri și bătrâni. Întâlnirile ar trebui să aibă loc tot afară, dacă este posibil, iar participanții ar trebui să poarte măști și să menține distanța fizică. Dacă ele nu se pot petrece decât în spații închise, atunci limitarea numărului de participanți și asigurarea ventilației corespunzătoare sunt măsuri-cheie pentru reducerea riscului de infectare.
Purtarea măștii și distanțarea ar putea să fie incomode, mai ales în apropierea prietenilor sau rudelor, însă aceste decizii dificile trebuie luate pentru a îi proteja pe ei, pe noi și pe ceilalți membri ai comunității.
Călătoriile
Pentru unii dintre noi, doar călătorind putem fi aproape de familii și prieteni. Sfatul pentru ei este să evite orice mijloc de transport care ar putea fi aglomerat. Unele țări solicită un test negativ la coronavirus înainte de a permite accesul, iar altele solicită o perioadă obligatorie de caratină. OMS îi încurajează pe toți cei care călătoresc să urmeze și să respecte regulile adoptate de țările în care merg.
Citește continuarea AICI
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)