marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Gyuszi Balint: „Acești jucători din vestiarul echipei UTA au muncit ca niște câini și au făcut sacrificii”

    de Lucian Dănilă | 7 noiembrie 2020, 10:22 AM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    UTA este pe locul 6 în Liga 1, loc care asigură prezența în play-off. Gruparea arădeană a fost depășită în clasament de Academica Clinceni, echipă care a urcat pe locul 5 după victoria de pe terenul Astrei.

    Chindia a egalat și ea pe UTA la numărul de puncte, dar arădenii sunt superiori în ceea ce privește golaverajul și, deloc de neglijat, victoria în meciul direct care ar fi luată în considerare la finalul sezonului regulat. Chindia a câștigat surprinzător pe terenul Craiovei, scor 1-0.

    Cu două zile înainte de partida cu Gaz Metan, joc care ar putea consolida poziția Bătrânei Doamne în clasament, Gyuszi Balint își declară, din nou, încrederea în toți jucătorii pe care îi pregătește. UTA vine după două victorii consecutive, cu Chindia și Botoșani, și vrea să continue această serie care o face până acum surpriza Ligii 1, mai ales că are calitatea de nou-promovată.

    „Îi cunosc foarte bine pe toți jucătorii care compun vestiarul echipei UTA și sunt aici pentru că am avut încredere în ei, eu, Bogdan Apostu și Alexandru Meszar.  Este adevărat, sunt fluctuații de formă sportivă sau că unii jucători veneau după perioade lungi de inactivitate și nu au fost la cel mai bun nivel, dar, credeți-mă, au muncit ca niște câini și au făcut sacrificii. Au tras de ei, cum se spune și ușor, ușor cresc. Sunt convins că mulți dintre ei încă mai au foarte multe de arătat, dar iată că de la etapă la etapă ies la rampă câte un jucător, doi, care decid meciuri prin execuții. Au această abilitate și știam acest lucru. Credeam în acest aspect, credeam și cred în ei sau în alții care încă, poate, nu s-au exprimat la adevăratul potențial. Sunt convins că, dacă o vor ține pe aceeași linie o să mai avem și alte surprize de la mulți dintre componenții echipei UTA”, spune Gyuszi Balint.

    Antrenorul echipei arădene crede că echipa sa poate să abordeze la victorie orice meci din Liga 1, indiferent de adversar. „Ne dorim și cred ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar din Liga 1, dar până să putem emite pretenții justificate avem încă un drum lung și destul de dificil de parcurs. E adevărat că acest moment ne prinde într-o postură bună în clasament, dar nu asta înseamnă că ne mulțumim cu atât. În primul rând, este important să avem constanță în joc și să se vadă progres de la meci la meci, căci doar așa pot veni și rezultatele. În general, eu nu fac grafice, ci aș vrea să luăm lucrurile pas cu pas. Nici nu m-am gândit la ce ne așteaptă în ultima parte a campionatului, deși doar numele adversarilor spun deja  multe – CFR Cluj, FCSB, Craiova, Sepsi, Astra -, ci le-am spus și le spun mereu băieților că până acolo avem de trecut acest meci cu Mediașul, pentru care concentrarea trebuie ăsă rămână la nivel maxim. Într-adevăr, am reușit o succesiune de rezultate bune, am reușit să legăm două victorii, ceea ce ne doream ca prim obiectiv, dar, per ansamblu, nu am realizat încă nimic”.

    Balint reamintește arădenilor că UTA este principalul brand al Aradului: Sper să înțeleagă tot mai multă lume din Arad că, până la urmă, UTA este principalul brand al acestui oraș și prin el țara și lumea află despre ceea ce se întâmplă aici, în această comunitate. Ideea principală este că în acest moment lucrurile sunt stabile, la club este liniște și sperăm să o ținem pe această linie până la sfârșitul sezonului”, a punctat Gyuszi Balint.

    Meciul dintre UTA și Gaz Metan Mediaș se dispută luni la Arad, de la ora 20.30 și va fi televizat.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.