Rezultatele finale, după contestații, la BAC 2020. La Arad, numărul mediilor de zece a crescut la cinci





Contestațiile elevilor au fost depuse, au fost evaluate, iar astăzi, Ministerul Educației a făcut publice rezultatele finale de la Bacalaureat 2020. 44 de elevi din județul Arad au motive de bucurie, deoarece după ce inițial nu au primit note de trecere, au reușit totuși să promoveze după ce au depus contestații.
Numărul mediilor de zece a crescut la Arad la cinci, alături de Colegiul Național „Moise Nicoară” (trei elevi) și Colegiul Național „Vasile Goldiș” (un elev) – cu zece pe linie încă de la primele rezultate – figurându-se acum în listă și Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”, un elev obținând nota maximă după contestație. Elevul în cauză primise inițial nota 9 la Istorie și 10 după contestație.
Un elev de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, care inițial nu a obținut o medie de trecere la Bacalaureat, a reușit să promoveze, totuși, după contestație. Numărul elevilor căzuți la examen de la cel mai prestigios colegiu din Arad a scăzut, astfel, la trei. Numărul mediilor de 10 nu a crescut însă la „Moise Nicoară”, chiar dacă mai mulți elevi cu medii de peste 9 au depus contestație, mai exact 13 elevi la Limba și Literatura Română, un elev la Matematică și trei la Chimie anorganică.
A reușit să promoveze și singurul elev respins de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal”, nota 4,4 la Matematică fiind modificată la 5. Astfel, „Preparandia-Dimitrie Ţichindeal” a reușit performanța să nu aibă niciun candidat respins la BAC în acest an, decât doi elevi care nu s-au prezentat la toate examenele (s-au prezentat doar la primul examen, la Limba și Literatura Română).
Elevul de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” cu a doua cea mai mare medie obținută la Bacalaureat (9,96) a depus contestație, însă nu a reușit să obțină media maximă (nota inițială, 9,9 la Limba și Literatura Română fiind neschimbată după contestație).
Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” a avut inițial nouă elevi care nu au obținut medii de trecere, doi dintre aceștia au reușit în schimb să promoveze după contestații.
La Colegiul „Csiky Gergely” nu s-a înregistrat nicio medie de zece, însă un elev, care inițial era pe locul doi după medie (cu 9,41), a depus contestație și a obținut cea mai mare medie dintre candidații colegiului maghiar și anume media 9,66.
Revenim cu mai multe detalii după ce Inspectoratul Școlar Județean va face publice noile date centralizate.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)