marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Raed Arafat a hotărât ca județul Arad să primească geluri, șervețele și săpunuri lichide dezinfectante, confiscate la vama Borș

    de Dan Lazăr | 9 aprilie 2020, 5:42 PM | Coronavirus | Regional | Știri Arad

    1

    În Punctul de Trecere a Frontierei Borş au fost confiscate 14 tone de produse biocide care făceau parte dintr-un transport ilegal, 3,5 tone dintre acestea urmând să ajungă în județul Arad. Potrivit Prefecturii Bihor, secretarul de stat dr. Raed Arafat a avizat favorabil solicitarea prefectului Dumitru Țiplea privind alocarea a 7 tone de produse biocide pentru județul Bihor, cealaltă parte fiind distribuită în județele Arad și Hunedoara.

    „Produsele, constând în geluri, șervețele și săpunuri lichide dezinfectante, urmează să fie distribuite către personalul din prima linie din Bihor și fac parte dintr-un transport de 14 tone, care a fost confiscat pe data de 3 aprilie în Vama Borș. În răspunsul secretarului de stat Raed Arafat către prefectul Dumitru Țiplea se menționează că, din totalul de 14 tone confiscate, jumătate rămân în Bihor, iar câte 3,5 tone vor fi direcționate către județele vecine, Hunedoara și Arad”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bihor, publicat joi.

    Precizăm că produsele au fost confiscate în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății, care prevăd suspendarea temporară a distribuției în afara teritoriului României de produse biocide utilizate în prevenția Covid-19.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.