Decizia autorităților naște scandal. Locuitorii de pe o stradă din municipiul Arad, aflați lângă o pensiune-adăpost pentru carantinați, se revoltă și cheamă autoritățile, amenințând că blochează circulația (Video)





De la bun început vă precizăm că a existat o amplă dezbatere în redacția Special Arad, dacă e bine sau nu să publicăm ceea ce se întâmplă pe o stradă din municipiul Arad, acolo unde cetățenii ne-au chemat (au chemat mai multe instituții mass-media) pentru a se revolta cu privire la faptul că, într-o pensiune aflată lângă casele lor, autoritățile au decis să cazeze persoane în carantină.
Nici acum balanța nu s-a înclinat pe partea celor „pro” publicării acestei informații, nici a celor „contra”, însă, respectând adevărul, ne facem datoria de a anunța autoritățile, dacă încă nu știu, sau nu au dat curs plângerii locuitorilor din cartierul în care se află pensiunea, că nemulțumirile se amplifică în zonă.
Să fim bine înțeleși, și cei de lângă pensiune trebuie în mod obligatoriu să priceapă asta, acolo nu sunt cazate persoane bolnave infectate cu coronavirus, ci doar persoane în carantină, iar proprietarul locației și-a oferit chiar el „serviciile” pentru ca aceste persoane să fie cazate (bineînțeles, contra-cost, fiindcă Guvernul va plăti cheltuielile la un moment dat).
Ideea este că, deocamdată, în cazul în care lucrurile nu degenerează, nu o să facem public nici numele pensiunii (i-am putea provoca daune imense în viitor), nici al străzii, pe motiv că nu vrem să amplificăm starea de panică și isterie care este deja creată.
Dar, pe această cale, invităm pe toată lumea la calm, la înțelegere, nu la ură, nu la revoltă, născute din proasta informare cu privire la modul de răspândire al pandemiei, la măsurile de protecție etc. Și ca să o spunem direct: virusul nu se transmite între case, ci între oameni aflați la distanță de mai puțin de 1 metru unul de celălalt.
Din informațiile pe care le deținem, intrarea și ieșirea din pensiune (care este a treia locație de carantină din județul Arad), sunt păzite de Poliția Locală. La întrebarea „Persoanele aflate înauntru ies sau nu afară pe timpul nopții?”- așa cum acuză locuitorii, nu știm să răspundem, dar pe această cale atragem atenția factorilor de răspundere.
Situația fiind specială, sensibilitatea oamenilor exacerbată, opinam (și) noi că aceste sedii de carantină ar trebui alese cu mare circumspecție, nu pe genunchi (deși credem că este greu de ales, nu mulți fiind dispuși să-și pună la dispoziție afacerile pentru a caza persoane în carantină), având în vedere tocmai reacția posibililor „vecini”. Deci oarecum mai departe de zonele aglomerate, și unde nu se pot naște tot felul de susceptibilități.
Pe de altă parte, nu am găsit nicăieri vreo precizare că aceste centre de carantină sunt interzise în interiorul localităților.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)