marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Zilele Judoului Arădean aduc crema Europei pe tatami de la Polivalentă!

    de Lucian Dănilă | 18 iunie 2014, 12:39 PM | Sport

    0

    Aradul este leagănul în ceea ce privește judo din România. Acest sport olimpic a fost promovat în urbea noastră și totodată în țară de legendarul „Mișa Bacsi”, Mihai Botez. În acest weekend, Aradul serbează Zilele Judoului, eveniment în cadrul căruia vom avea parte și de un concurs foarte puternic la categoria U16 (sub 16 ani), Euro Liga Regională, aflată la cea de a doua ediție.

    Evenimentul Ziua judoului arădean şi Euro Liga Regională se vor desfășura la Sala Polivalentă, sâmbătă de la ora 09.30, și va continua duminică, de la ora 9. La start vor fi nu mai puţin de 500 de judoka la categoria de vârstă sub 16 ani! Pentru Ziua Judoului Arădean vor fi concursuri la categoriile U14 și U12.

    „Ca în fiecare an suntem foarte bucuroşi să organizăm acest turneu de anvergură. Sunt convins că în Euro Ligă va fi un nivel foarte ridicat, pentru că se vor întrece cei mai buni sportivi din cele patru oraşe amintite mai sus, sportivi cu rezultate excelente în competiţii. Un plus este acordarea punctajului la fel ca şi la Jocurile Olimpice. În ceea ce priveşte concursul celor mici, trebuie punctat faptul că aceşti copii ne vor reprezenta peste câţiva ani în competiţiile interne şi internaţionale. Am vrut ca şi în acest an să organizăm această competiţie cât mai aproape de ziua de naştere a celui care a fost maestrul Mihai Botez”, a punctat antrenorul emerit Mihai Telechi.

    „Va fi un turneu  foarte mare, unul de anvergură, am vrut să organizăm acest eveniment alături de Zilele judoului arădean şi sperăm să fie o reuşită. Vor fi prezenţi sportivi de la cuburi din Arad, Subotica, Osijek,Szeged. Casandra Rusniac sau Marc Boldiş sunt doar doi sportivi de top ai Aradului prezenţi în această competiţie. În ediţia precedentă am avut patru campioni la diferite categorii de vârstă, ne dorim măcar să repetăm performanţa. Vreau să mulţumesc tuturor celor ce ne-au sprijinit, în special Primăriei Arad,  FRJ, celor de la CSM Arad şi nu în ultimul rând Laura Flowers (prin Silviu Turc)”, spune antrenorul  Arpad Nagy

    Euro Liga Regională a fost prezentată de Mihai Telechi,  Alin Moţ, Arpad Nagy şi Silviu Turc, în cadrul unui eveniment care a avut loc marți la unul dintre antrenamentele de la Sala CSS Gloria.

    „Acest eveniment se încadrează în acţiunile clubului CSM Arad, unde se militează pentru dezvoltarea sportului şi în special a judoului, disciplină de mare tradiţie în oraşul nostru. Un concurs cu participare internaţională care aduce în memoria iubitorilor acestui sport pe cel care a fost mentorul şi părintele acestei discipline în ţara noastră, Mihai Botez. Evenimentul reuneşte familia judoului arădean, un adevărat exemplu pe care mulţi ar trebui să-l adopte şi alte discipline. În judoul arădean există o unitate extraordinară între cluburi, un spirit sportiv, pe care l-am moştenit de la maestrul Mihai Botez. Vreau să întăresc încă o dată faptul că Aradul este un pol de interes regional sportiv, iar judoul este un exemplu grăitor”, spune Vasile Păltineanu, directorul CSM Arad.

    URMĂRIȚI GALERIA FOTO CU MEDALIAȚII NAȚIONALI AI CLUBULUI CSȘ GLORIA ȘI MOMENTE DE LA ANTRENAMENTUL ACESTORA

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.