marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dincolo de fotbal, dincolo de nori… UTA a câștigat la Timișoara, dar fotbalul a fost pe planul doi. Îngerii au dat tonul…

    de Lucian Dănilă | 27 octombrie 2018, 6:33 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    UTA a câștigat derby-ul de la Timișoara după ce a prestart unul dintre cele mai bune jocuri din actuala stagiune. A fost 3-1 pentru arădeni, după un joc în care fotbaliștii alb-roșii au evoluat cu gândul la cei doi Bogdan, Mihoc și Moisi, care au decedat în urma tragicului accident de joi seara de pe podul de la Micălaca.

    Au fost clipe emoționante pe „Dan Păltinișanu”. Suporterii lui Poli, cei mai mari rivali ai arădenilor, au tăcut până în minutul 15 și au afișat un banner care spune totul: „Fotbalul ne leagă pe toți”. Căpitanul echipei ASU Poli, Mera, a venit la bannerul arădenilor și a depus o jerbă de flori împreună cu doi fani bănățeni.

    „Un derby umbrit de dispariţia voastră. Nu o să vă uităm, rămâneţi în inima noastră”, a fost mesajul galeriei arădene. Ultrașii echipei UTA nu au stat foarte mult în stadion plecând în minutul 30 în aplauzele celor de pe stadion. „Să urle liniştea. A mai rămas ecoul. Nu avem glas când îngerii dau tonul”, a fost un alt mesaj.

    UTA a avut o primă repriză perfectă. Janos Norbert a marcat două goluri care păreau că au închis definitiv partida, iar Vădrariu a ratat pe finalul primului mitan o ocazie rarisimă care l-a făcut pe Ionuț Popa să-și repete repertoriul de înjurături.

    ASU Poli a revenit în meci și a marcat prin arădeanul Bozian din penalty pentru 1-2, după un fault al lui Orlic asupra lui Velici, fază la care Orlic l-a și accidentat pe coechipierul său, Paul Copaci. Poli a pus presiune pe careul echipei arădene după golul lui Bozian, dar defensiva alb-roșie a rezistat.

    Finalul a fost apoteotic. Cipri Rus a marcat pentru 3-1 după o fază în care împreună cu Cubleșan a făcut șah-mat  defensiva timișoreană. Cipri Rus și-a încununat cu gol o evoluție extraordinară, el fiind și autorul pasei la golul al doilea marcat de Janos. În minutele de prelungiri, Rus l-a pus în poziție de singur cu portarul pe Alex Pop, dar acesta nu l-a putut învinge pe Murariu.

    UTA a urcat pe locul 8 și urmează meciul de pe „Motorul” cu Universitatea Cluj, duminică, 4 noiembrie, de la ora 12.

    poli uta 2

    ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA – UTA ARAD   1-3

    Bogdan Bozian 67′ – pen. / Norbert Janos 14′, 40′, Ciprian Rus 87′

    ASU Poli: Murariu – Bilia (Lazea 81′), Mera (cpt.), Scutaru (Nicolescu 38′), Cherecheş – A. Ignea, Vidrăşan, Poparadu (I. Plămadă 86′) – Bedea, Bozian, Velici

    Rezerve: D. Munteanu – C. Popescu, Coadă, , Dr. Cojocaru,

    Antrenor: Cosmin Petruescu

    Eliminat: Alin Ignea 88′ (cumul de cartonaşe galbene)

    UTA: Orlic – Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci (Cubleşan 68′) – Coulibaly, Andr. Enescu – N. Janos (Al. Pop 75′), Petra (L. Oprea 75′), Vădrariu – Cip. Rus (cpt.)

    Rezerve: Rob. Bodea – R. Iuga, Miculescu, Dav. Popa

    Antrenor: Ionuţ Popa

    Arbitru: Mihai Amorăriţei (Câmpina); Asistenţi: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.