marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Adeline a pierit la doar 20 de ani în accidentul de la ieșirea din Vinga! Cerul a chemat la el o artistă (Foto)

    de Lucian Dănilă | 7 mai 2018, 1:16 PM | Povești despre oameni | Știri Arad

    18

    Iubea arta, iubea frumosul, iar prin ochiul ei lumea chiar era frumoasă fiind pasionată de fotografie. Implicată în mai multe proiecte și studentă la Facultatea de Arte din Timișoara, Adeline tocmai își croia drumul pe care dorea să meargă în viață, dar o clipă de neatenție a pus punct, într-un mod tragic, tuturor țintelor sale.

    Se îndrepta în această dimineață spre Timișoara după ce a fost la Arad câteva zile pentru a-și vedea părinții, pe cei trei frați și prietenii din orașul său natal. Studentă fiind în orașul de pe Bega, își petrecea mai mult timp acolo în ultimii ani. Ajunsă în zona localității Vinga, Adeline a dorit să întoarcă. Probabil dorea să se întoarcă la Arad, probabil a uitat ceva, nu se știe. Cert este că acea clipă de neatenție a costat-o viața… Un alt autoturism a izbit în plin mașina pe care o conducea tânăra arădeancă și aceasta a pierit la doar 20 de ani.

    Familia și apropiații săi sunt în stare de șoc. Cerul a chemat la el o artistă, o tânără iubitoare de frumos, o tânără care a avut multe aspirații aici pe pământ care a dorit ca din pasiunea ei să aducă bucurii semenilor săi. A plecat dintre noi într-o zi superbă de mai, într-o zi cu soare, senină și plină de flori pe marginea drumului în care s-a petrecut tragicul accident. Așa trebuia să-i fie viața: înflorată, senină și însorită…

    Pe contul ei de facebook sunt multe, foarte multe mulțumiri de la cei care au fost fotografiați de ea, de la cei care și-au păstrat câteva dintre cele mai frumoase amintiri tocmai pentru că Adeline Barbatei le-a imortalizat cu aparatul ei foto. Acum, din păcate, vor urma zeci sau sute de mesaje de condoleanțe…

    CITEȘTE CU CLICK PE TITLUL DE MAI JOS ȘI:

    Accident teribil la ieșirea din Vinga. O tânără a murit și un bărbat este rănit | Foto

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. „Studentă fiind în orașul de pe Bega, își petrecea mai mult timp acolo în ultimii ani.” – Aici se vede valoarea siteului Special Arad. Era anul intai de facultate si mai mult statea in Arad. Daca nu inventati ceva nu sunteti sanatosi, nici un respect nu aveti fata de acea persoana.

      +26 voturi
      +1
      -1
      • Am auzit ca o sa faci tu un alt site mai bun… Pari un critic prin excelență, dar daca ii urmaresti facebook-ul chiar Adeline scrie ca locuieste la Timisoara. Intelegi ceva de aici? Iar daca vine vorba despre respect, cred ca nu esti cel in masura sa deschizi acest subiect. Ne-ai respecta si pe noi daca ai avea ceva in comun cu respectul. O zi frumoasa.

        --14 voturi
        +1
        -1
    2. Locuind in Vinga am auzit cam in 10 minute de accident. …sincer am fost devastata eu pierzandu-mi fata tot intr-un acccident….socul e atat de mare pt o mama ca orice cuvant de alinare nu-ti mai reda linistea si iti schimba viziunea asupra vietii….atatea intrebari raman fara raspuns dar intr-un final ne dam seama ca fiecare avem un destin si alergam doar spre locul de ” intalnire”

      +6 voturi
      +1
      -1
      • Vă rog eu să nu-l înjure nimeni pe Domnul aCID, are dânsul si așa probleme destul de mari.
        Da, avea 20 de ani, o viața înainte, da, era o artistă în devenire si da, posibil că a greșit, dar cu toții greșim și prea puțini murim dintr-o greșeală.
        Și mai este ceva: conduc de peste 30 de ani și la vremea când am luat permisul se punea un accent f mare pe așa numita conducere preventivă. De fapt o formula mai pretențioasă la realitatea simplă că trebuie sa fi pregătit pentru greșeala colegului de trafic. Eu îmi pun problema cum conducea celălalt, ce viteză avea, cât de atent era, nu vorbea oare la telefon sau se uita după iepuri pe câmp de nu a observat manevra greșită și riscanta a tinerei.
        Nu de alta, dar nu este ușor să traiesti cu faptul ca ai omorât un om, chiar dacă, cel putin formal, tu nu ai fost de vină.

        +7 voturi
        +1
        -1
        • Eu zic sa scrieti atunci un articol despre cum celalalt sofer este de vina, sigur se uita dupa iepuri, sigur pe el nu il iubie DUmnezeu sa il cheme in ceruri. Pe bune, ca in loc sa scrieti articole ce suna ca si niste compuneri penibile de clasa a 5-a, mai bine ati educa publicul: daca ai lipsa de calciu si lesini, poate nu e bine sa conduci (ca asta „vorbeste lumea”), daca conduci, poate ar fi o idee buna sa porti centura de siguranta, poate daca ai o masina ca Renault-ul implicat in accident, caruia nu i s-a declansat airbagul de la sofer (de unde si celalalt sofer a ajuns in stare grava la spital), poate ar fi bine sa iei ITP-ul pe bune si sa mai faci vreo inspectie la masina. dar e mai usor cu titluri penibile si lacrimogene, mai multe clickuri.

          +3 voturi
          +1
          -1
          • Sunt foarte multe poate si pe bune.
            Pe de alta parte, poate ar fi inteligent din partea Dvoastră să nu va legați doar de articole care „fac” clicuri, astea sunt oricum putine, să le citiți în Special si pe alea, mult mai „educative”, care nu fac.
            Iar în final să meditați la modul în care un portal de Arad îsi poate păstra independența doar cu sprijinul publicului, chiar daca asta înseamnă și f. multe clicuri pe articole mai penibile si lacrimogene dupa gustul și părerea Dumneavoastră.
            De altfel, inteligență si cultura unui om se manifesta mai ales prin puterea de a discerne și de a nu face caz din lucruri evidente si oarecum ușor de acceptat.

            +3 voturi
            +1
            -1
        • Nu cred ca sarcasmul era necesar in raspunsul Dumneavoastra. Sunt doua perspective prin care putem comenta acest articol. Din punct de vedere subiectiv, este o tragedie. O tanara de 20 si-a pierdut viata. Nu vom stii niciodata de ce a tras brusc de volan. E primavara, poate merge cu geamul deschis, a intrat o amarata de albinuta si . . . continuarea e usor de imaginat. Este o posibilitate. Din punct de vedere obiectiv, un sofer si-a pierdut viata cauzand ranirea grava a unui alt sofer care circula regulamentar. Ceea ce spuneti Dumneavoastra sunt pure speculatii „Eu îmi pun problema cum conducea celălalt, ce viteză avea, cât de atent era, nu vorbea oare la telefon sau se uita după iepuri pe câmp de nu a observat manevra greșită și riscanta a tinerei.” Si fiindca tot am citat din comment-ul respectiv, sesizez si o doza de ipocrizie. In cazul tinerei sunteti dispus sa rezumati cele intamplate la „posibil că a greșit, dar cu toții greșim și prea puțini murim dintr-o greșeală.”. Chiar daca cele speculate de Dumneavoastra ar fi adevarate, nu putem aplica aceeasi logica si la celalalt sofer? Poate avea viteza, poate vorbea la telefon, poate nu era atent, posibil sa fi gresit, dar cu totii gresim. Oricum, un pic dezamagitor sa vad cum autorul unui articol simte nevoia sa raspunda unui comment, indiferent de continut.

          +8 voturi
          +1
          -1
          • Nu sunt autorul articolului și nu am fost sarcastic cu Dumneavoastră.
            E bine de stiut. Cu toate acestea, mă simt solidar cu colegii mei, având în vedere cunoștințele mele despre greutatea de a susține un portal în Arad care să depindă numai de cititori si nu de „binevoitori” care ar da banii dacă tu ai scrie cum le place lor.
            Am răspuns la un comentariu care mergea împotriva curentului, provocând cu bună stiință oprobiu, numai să se vadă cât de noconformist este el.
            A provocat sarcasmul meu, cu alte cuvinte nu văd de ce Dumneavoastră care dovediți o înțelegere mult mai reală și profundă a situației ați simțit nevoia să vă solidarizați cu el.
            În ceea ce privește ipocrizia sau nu înțelegeți sensul sau n-ați fost destul de atent la context.
            Am spus ce am spus referitor la ideea conducerii preventive, nu am pus anatema pe niciunul dintre șoferi. Am stabilit de la început că după câte stim cea care a greșit a fost victima. Pentru asta a plătit cu viața. Ceea ce nu înseamnă să o tratăm cu o făcea comentariul la care făceam referire. Nu de alta, dar pentru că toți am greșit și vom greși.
            În ceea ce ma priveste, mă consider – ca exemplu, nimic în plus – un sofer bun si preventiv. Cu toate acestea, în cei peste 30 de ani de când conduc au fost nenumărate situații în care o puteam păți din vina mea dacă ceilalți din trafic nu erau atenți.
            Vi se pare ipocrit?

            +4 voturi
            +1
            -1
        • @E.Nola…stimate domn…spuneti ca pe „vremea când am luat permisul se punea un accent f mare pe așa numita conducere preventivă”…nu stiu cum era atunci…eu il am din 2008 si de atunci aud o gramada de oameni ca-l cumpara…am colegi care abia leaga doua fraze si spun ca, cu „trii suce” de euro il iei…orice aradean o stie…totusi presa a tacut si tace inca…Nu trebuie sa imi raspundeti de ce…voi stiti mai bine cum sa va faceti meseria si oricum sincer eu nu cred ca STATUL roman asa cum este el in acest moment poate stopa acest fenomen!

          Trist e ca avem tot mai multi morti pe sosele!

          +1 voturi
          +1
          -1
          • Vă dau dreptate, din pacate.
            Explozia motorizarii circulației are aceste consecinte tragice, cu atât mai multe cu cât neseriozitatea și corupția permite apariția pe șosele a unor șoferi care nu prea au încă sau defel ce căuta acolo.
            Când identific în trafic astfel de șoferi fac tot posibilul să mă îndepărtez de ei într-un fel sau altul.
            Desigur, nu asta este soluția…

            +1 voturi
            +1
            -1
    3. Vad mai multe greseli la comentatori: 1) vinovata a facut o mica greseala si obligatoriu trebuie iertata (tehnica nu iarta, daca tehnic ai gresit totul se termina cu o catastrofa/tragedie) , de parca viata reala e o continua iertare 2) soferul prins in eveniment obligatoriu trebia sa faca ceva, daca se poate cat mai idiot! (soferul a facut ceva corect, a strans de volan si a pus piciorul pe frana, dar nu a avut spatiul necesar sa si franeze, ca „poc”) Soferul celalalt trebuia obligatoriu sa fie idiot, sa traga de volan, sa se dea peste cap, sa iasa in afara soselei la iarba verde, etc , ca asa vedem in filmele cu eroi idioti! 3) daca airbagul nu s-a declansat imediat e vorba de defectiune tehnica, nimeni nu intelege ca daca nu a fost atins senzorul de airbag in accident , airbagul nu s-a declansat. Probabil la expertiza tehnica se va gasi senzorul neatins … Ce e grav e ca majoritatea populatiei gandeste gresit, suntem un popor cu gandiri deviante, la nivel majoritar 🙁 …

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    9 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.