marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Concert simfonic-folcloric, dedicat Unirii Principatelor, susținut de Filarmonica Arad, Rapsozii Zărandului și naista Claudia Diaconu Iordache | Foto+Video

    de Raluca Medeleanu | 25 ianuarie 2018, 12:18 PM | Cultură | Topic special

    0

    Sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a găzduit, miercuri seară, un concert dedicat „Unirii Mici” de la 24 ianuarie 1859. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean și Primăria Arad, aducând pe scenă două orchestre, una specializată pe muzica simfonică, iar cealaltă pe folclor.

    Orchestra Filarmonicii de Stat Arad a fost dirijată de maestrul Dorin Frandeș, iar Rapsozii Zărandului, de Petrică Pașca. Invitatul special al serii a fost Claudia Diaconu Iordache care a cântat la nai.

    Potrivit organizatorilor, programul și-a propus „să prezinte în mod metaforic unirea dintre spiritualitatea sonoră mioritică și marea tradiție muzicală vest și central europeană, reprezentată prin mijloacele de exprimare proprii muzicii culte.” Din repertoriul ales, amintim „Hora staccato” de Grigoraș Dinicu, „Dansul țărănesc” de Constantin Dimitrescu și „Dansurile populare românești” culese de Bela Bartok, prezentate în aranjamente semnate de Gheorghe Zamfir, Ilie Fieraru sau Marian Didu.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.