Dialog live Arad-Berlin-Tokyo la Muzeul de artă





Complexul Muzeal Arad vă invită la un eveniment-surpriză în cadrul expoziţiei „Kuchi-e. Stampe japoneze din perioada Meiji” deschisă la Muzeul de Artă din Arad.
Expoziția, care aduce în prim-plan chipul femeii, al frumoasei şi fermecătoarei japoneze din preajma anului 1900, s-a bucurat de un număr mare de vizitatori pe perioada celor trei săptămâni în care lucrările au fost expuse. Arădeni pasionați de arta orientală sau persoane doritoare să descopere fascinantele stampe japoneze au trecut pragul Muzeului de Artă din Arad pentru a admira această expoziție-eveniment, în premieră națională și europeană.
Ca eveniment de închidere, Ioan Paul Colta (foto), curatorul expoziției, vă propune un dialog inedit, mediat de noile tehnologii, cu Adrian Ciceu (Berlin, Germania) şi Ioan-Liviu Orleţchi (Tokyo, Japonia), colecţionarii care au împrumutat o parte din piesele lor de artă japoneză pentru expoziţia de la Arad. Vă așteptăm așadar la o discuție liberă cu trei pasionați ai artei extrem-orientale, live la Tokyo și Berlin!
Adrian Ciceu este un cunoscut muzician român care locuieşte de peste patru decenii în Germania, la Berlin. Acesta deţine o impresionantă colecţie de artă extrem-orientală, din care o parte publicul arădean a avut ocazia să o cunoască cu prilejul expoziţiei de stampă japoneză din anul 2012.
Ioan-Liviu Orleţchi este un fotograf român care trăieşte de peste douăzeci de ani în Japonia, la Tokyo. Pasiunea sa pentru frumos şi pentru artă l-a condus treptat, spre formarea unei interesante colecţii de stampă japoneză din perioada Meiji.
Expoziţia „Kuchi-e. Stampe japoneze din perioada Meiji” va rămâne deschisă până duminică 5 iunie 2016.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)