Elevi navetiști uitați în stații de autobuz… o întâmplare de secolul XXI





Situație frustrantă pentru elevii navetiști, alaltăieri după-masă, când o neînțelegere între angajații companiei de transport Transdara le-a dat orarul complet peste cap. Obosiți și nemâncați, elevii au fost nevoiți să aștepte în stația de autobuz mai bine de o oră din cauza unui decalaj al programului. Iar asta nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.
Situația de alaltăieri după-masă se pare că s-a petrecut datorită unui impiegat al Transdarei care a indus în eroare șoferul ce efectua ruta Arad-Șeitin, spunându-i că nu mai are curse în ziua respectivă. Acesta nemaiținând cont de orar, a plecat cu aproape o oră mai devreme, în jurul orei 14:30. Cei câțiva elevi care au ajuns mai repede în stație, au fost preluați de șofer, de bună voie, în momentul în care acesta își încheia presupusa tură. Restul, marea majoritate, au rămas să aștepte următoarea cursă, conform orarului, cea de 15:15, dedicată elevilor. Autobuzul însă nu a mai apărut. Când a sosit în stație cealaltă cursă, de la ora 15:30, care este destinată muncitorilor, elevii au dorit să urce, însă NU AU FOST LASĂȚI cu pretextul că „va veni cineva” să îi ia. Astfel, s-au trezit „uitați de soartă” în autogară, stând în picioare, obosiți după școală, încă o oră în plus, până la sosirea următoarei curse regulate, cu care au ajuns, înghesuiți și în picioare, în sfârșit până la destinație.
„Autobuzul de elevi trebuia să plece la ora 15:15, dar acesta a plecat la 14:30 cu doar 7 elevi. Am mers să urcăm în autobuzul de 15:30, dar șoferul nu ne-a lăsat cu pretextul că urmează să vină cineva să ne ia. Am rămas în autogară încă o oră până la autobuzul de 16:15. Am mai auzit de la câțiva călători că ieri, când noi n-aveam școală, (n.red. 03.04.2016) a fost trimis un autobuz pentru elevi care a circulat gol!”, ne-a spus o elevă.
Potrivit spuselor elevilor, nu este prima oară când acest lucru se întâmplă. Nu contează că elevii sunt obligați să rămână în Arad și câte 2 ore în plus…
Dacă facem o comparație între un elev care are domiciliul în Arad și unul din Semlac, de exemplu, ne dăm seama că programul diferă foarte mult. Cel din Semlac are ora de trezire la ora 05:45 pentru a ajunge la autobuzul de 06:50, termină cursurile la ora 14:00 și ajunge acasă la ora 16:10. Sunt aproape 10 ore de stres în diferite stadii pentru un copil care ar trebui apoi să își găsească timp și pentru teme, să se pregătească pentru a doua zi, să se odihnească și să-și relaxeze mintea. Iar astea în condițiile în care se respectă orarul de plecare a autobuzelor, că altfel… acele 10 ore ajung la 12 ore!
Nu toată lumea își face treaba așa cum se cuvine , iar acest lucru ne este amintit în fiecare zi. Dar când din cauza asta ajung să sufere copiii, trebuie luată atitudine pentru ca acest lucru să nu fie repetat.
Ieri am contactat telefonic reprezentanții companiei Transdara despre frecvența acestor decalări de orar și ni s-a spus să luăm legătura cu ei pe mail. Le-am scris pe mail în legatură cu acest incident însă nu am primit nici un răspuns din partea companiei până la această oră.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)