marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Acțiune spectaculoasă a polițiștilor de la Vladimirescu: au prins un terorist aflat într-un camion neînmatriculat, pe Gării, și circula cu 100 km/oră!

    de Alin Olteanu | 3 noiembrie 2015, 11:42 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Vladimirescu

    15

    Scuzat să-mi fie titlul bombastic și ironic… Însă e prea mult… ca să nu scriu ce (cam) pățesc cu o ritmicitate de patru-cinci luni.

    Când am fost oprit în fața Poliției Vladimirescu, anul trecut, într-o duminică la prânz, pe șosea nefiind nicio singură altă mașină, și mi-a fost confiscat talonul (expirase verificarea tehnică cu o zi înainte), în ciuda rugăminților mele să fiu păsuit, ca să nu fiu nevoit să plătesc de șase ori mai mult la Registrul Auto, n-am spus și scris nimic. Polițiștii și-au făcut meseria. Au aplicat regulamentul ca niște… banali „tablagii”, fără să-și pună problema uman, absolut deloc. N-aveam dovezi că au lucrat „la comandă” – dar suspiciuni am avut…

    Când am fost oprit la intrare pe strada Gării, în Vladimirescu, lângă Moară, și am fost amendat pentru că nu purtam centură, deși am încercat să-i înduplec să înțeleagă că locuiesc la doar o sută de metri distanță… iar nu am spus și scris nimic. Nici nu aveam ce… polițiștii au aplicat regulamentul. Din nou, fără să dovedească puțină umanitate, ca să nu spun altfel. N-aveam dovezi că au lucrat „la comandă” – dar suspiciuni am avut…

    Când a fost oprită o prietenă de familie tot la Moară în Vladimirescu… întâmplător are o mașină de lux, frumoasă, de multe ori parcată în fața casei în care locuiesc… cum spuneam, a fost oprită deși mergea cu 20 de km/oră, iar nu am spus și scris nimic… Polițiștii au dreptul să oprească pe oricine li se pare suspect (SUS-PECT!) și să aplice regulamentul.

    M-ai am și alte exemple dar v-aș plictisi… Aseară însă, în momentul în care intrând de pe DN 7, pe strada Gării, la volanul mașinii redacției (înmatriculată pe numele meu) fiind un coleg, iar polițiștii rutieri din Vladimirescu, aflați în mașina de serviciu, s-au intersectat cu noi, au mai parcurs 30 de metri, „s-au întors” brusc, și dând drumul la girofaruri ne-au oprit ca pe teroriști… m-am decis să scriu.

    Mă rog… „actele la control” și așa mai departe. „Vedeți că nu vă merge un far!” – ne-au spus, o atitudine corectă a lor și bunăvoință că nu ne-au amendat.  Și-au făcut datoria de polițiști cu față umană. Nu pot însă să nu-mi pun întrebarea dacă domnii de la Poliția Vladimirescu „nu-mi poartă sâmbetele” cu ritmicitate… și dacă nu cumva ei sau alții nu sunt deranjați de faptul că scriem (chiar în aceste zile) despre colegii lor rutieriști și despre unii dintre șefii lor. Subliniez, nu afirm nimic, ci îmi pun întrebări.

    Oare de ce acești domni polițiști, tineri ce-i drept, nu dau drumul la girofar când circulă camioanele și motocicletele cu peste 70 de kilometri pe oră, pe strada Gării și nu numai, în comună, sau când ei, „rutieriștii”, stau pe DN 7 (nu doar în fața Poliției din Vladimirescu) ca să facă acțiune de prevenire a accidentelor? Știți de ce? Pentru că nu au cum. Niciodată, și trec zilnic cel puțin de două ori, nu i-am văzut pe domnii de la Rutieră să oprească un „vitezist” pe Gării, nu i-am văzut nici să verifice vreun camion sau TIR care, din cauza vitezei, face pereții caselor să se cutremure! Nuuuu… ei stau la Moară, în Vladimirescu, pe Gării, să verifice centurile. Și nu numai ei… chiar și frații lor mai mari, de la „Județ”, tot acolo stau. Oare de ce? Pe Gării în Vladimirescu sunt accidente domnilor, sau pe DN 7?

    Despre SUS-PECȚI nu vă mai întreb nimic… N-are niciun rost, dar, în schimb, CITIȚI mai jos, ce se întâmplă pe DN 7, în VLADIMIRESCU, sub ochii „polițiștilor cu girofar”!

    Accident la Vladimirescu! Un TIR s-a răsturnat, alte două microbuze implicate

    Accident îngrozitor la intrare în Arad dinspre Vladimirescu! Un Mercedes a fost făcut praf sub un TIR (Foto)

    Tânărul Lucian Daniel Chiper, din Ghioroc, mort în accidentul de sâmbătă, de la Vladimirescu, este plâns de sute de oameni (FOTO)

    Accident cu patru mașini între Vladimirescu și Arad! O persoană a fost rănită și transportată la Spitalul Județean

    Accident mortal la Vladimirescu! Un biciclist a murit după ce a fost lovit de un BMW

    Artiști ai Operei din Constanța – implicați în accident mortal la Vladimirescu (Mândruloc)

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Doar atat? Mai am si eu o intrebare, tot pentru domnii de la politia Vladimirescu: de ce nu urmaresc dansii cum depasesc smecherii coloanele de masini ce stau la bariera? De ce nu-i opresc dansii pe acei smecheri care trec in mare viteza ignorand semnalizarea de „bariera”? De ce nu stau la orele de varf (de exemplu dimineata intre 7 si 8) la intersectia de la „moara” unde se creeaza adevarate ambuteiaje iar ei sunt de negasit?

      0 voturi
      +1
      -1
    2. Jurnalism sau acțiune de denigrare domnule reporter ? Din cate relatați dvs. nu ati fost sancționat niciodată abuziv, mai mult de atât ai fost și ”iertat” cu privire la far….deci ce doriți să demonstrați ?
      Activitatea la o Poliție Comunală precum Vladimirescu este complexa iar pe linie de circulație rutieră se acționează conform unor grafice de circulație prestabilite și atunci când cu ocazia activităților de menținere a ordinii și sigurenței publice se constată contravenții cu privire la care agenți constatatori trebuie să ia una dintre măsurile prev. de O.G. 2/2001. Așa că domnule reporter, nu loviți în tânăra generație care încearcă să schimbe imaginea Poliției Române ! Rămâneți, vă rog, o zi, o oră, pe marginea unui drum și numărați contrav. săvârșite de conducătorii auto când nu e nici un polițist în zonă și după aceea faceți același lucru când e poliție pe drum să vedeți că există și prevenirea despre care toată lumea vorbeste.

      +10 voturi
      +1
      -1
      • Nu e vorba despre nicio denigrare, domnule… politist? Cititi inca o data si poare ajungeti la o alta concluzie.Iar link-urile cu accidentele postate sunt puse pentru a scoate în evidentă că acestea sunt pe DN 7, nu pe o alta strada pe care, conform graficului invocat de dumneavoastra, stau agentii non-stop. Ultimul cuvânt… cu ghilimelele de rigoare.

        --5 voturi
        +1
        -1
        • Domnule Alin, toți lucrătorii de poliție din mediul rural, sunt organe de cercetare penală ale Poliției Judiciare, au competențe pe linie de circulație rutieră, poliție de proximitate, ordine publică, sisteme de securitate, etc. și nu au cum, fizic vorbind, să acționeze doar pe linie de circulație rutieră…nu încerc să vă schimb concepțiile sau vă atrag de partea noastră pt. că presa trebuie să fie liberă, însă vă invit să petreceți o zi alături de noi să vedeți cu ce ne confruntăm…pt că in România e lume multă dar OAMENI puțini…din păcate !

          +7 voturi
          +1
          -1
      • STIMATE DOMN COSMIN,ASA CA O REACTIE LA MAREA FILOZOFEALA SI ARUNCAREA DE LEGI SI ORDONANTE PTR A VA DISCULPA ITI TRANSMIT CA UN BUN CUNOSCATOR CA JUMATATE DIN PARCUL AUTO AL POLITIEI ARADENE NU CORESPUNDE TEHNIC PTR A CIRCULA PE DRUMURILE PUBLICE(FARA ENUMERARI DE TIPURI DE MASINI ..DE LA VW VENTO LA LOGANURI},SI DE AIA LE VEDEM ZILNIC PE DRUMURILE PUBLICE,DE LA PROBLEMELE CU COTA DE BENZINA SI ALTELE INAINTE DE A APLICA VOI LEGEA UTATIVA IN OGRADA VOASTRA CA E MARE SI PESTRITA….DAR CUM VA PLACE VOUA REGINELE SOSELELOR SA FITI SI NUMAI VOI LE STITI PE TOATE MAI CONSULTA SI BUNUL SIMT AL FOLOSI ASA TANAR CUM ESTI….IAR DACA VREI DUMNEATA NE INTILNIM SI ITI DEMONSTREZ CA PRIMELE CAUZE IN PRODUCEREA UNOR ACCIDENTE NU SUNT DEFECTIUNILE TEHNICE LA SISTEMUL DE ILUMINARE…IN FINE ..NU ESTI DUNEATA DE VINA PTR INDOCTRINARE ..CI SISTEMUL

        0 voturi
        +1
        -1
    3. Ar trebui sa va preocupe mai mult verificarea ITP-ului, punerea centurii inainte sa plecati de pe loc si verificarea masinii inainte sa plecati la drum, decat sa aruncati pe internet astfel de articole care nu fac decat sa denigreze acei politisti care si-au facut treaba. Cu toate ca va urmaresc cu interes, acest articol mi se pare rusinos din partea dvs. Daca ati fi patit asa in unele din statele cu oameni civilizati, pe langa faptul ca ati fi fost amendat usturator, nu v-ati fi permis sa scrieti asemenea articole.
      Cu multa dezamagire……

      +7 voturi
      +1
      -1
      • Politia Comunala din Vladimirescu ar trebui sa umble prin comuna ca sunt o gramada de furturi de la casele in constructie… Sa patruleze in zon unde stau rromii si sa vada cum distrug semnalizatoarele puse pe bani greu de Primarie… Sa dea amenzi pt disturbarea linistii si ordinii publice de manele care urla pana noaptea… Sa ii vedem mai des prin comuna.. Ca de cand a venit noul sef e dezastru. Pana acum doi ani politistii erau mai prezenti, faceai o reclamatie si apareau imediat.. Acum, daca iti permiti sa suni, mereu iti spun ca nu e de competenta lor mai nimic… Asta ar trebui sa faca, nu sa opreasca pe o strada dintr-o comuna un sofer pentru centura, sau doar asa ca li se s…la lor… Rusine!!! In comuna asta mai nou de dezastru cu ordinea.. Cu iluminatul.. Cu linistea…

        +1 voturi
        +1
        -1
    4. Domnilor politisti , masinile care nu sunt inmatriculate si circula nestingherite prin localitate( pe strazile paralele cu strada Garii, de ex Eminescu), conduse de persoane sub influenta alcoolului, dupa o zi de munca la sroturile din Vladimirescu( evaziune cat casa!!!!!!)LE VEDE CINEVA!?????

      +2 voturi
      +1
      -1
    5. Sau aceiasi politisti din Vladimirescu de ce nu au sarit ca arsi sa opreasca un TIR reclamat prin 112 de catre mine personal pt ca In Vladimirescu avea cel putin 100km la ora si facea depasiri pe trecerea de pietoni (de la aceeasi Moara)de habar nu am cum am scapat cu viata si nici soferii de pe contrasens( majoritatea cisterne si masini de mare tonaj) cum au salvat situatia sa nu iasa carnagiu. Era seara, la ora 21.Le-am dat prin 112 si numarul de inamtriculare si culoarea TIR-ului. Puteau sa-si puna girofarul si sa goneasca pt ca tot l-ar fi prins in Mandruloc. O fi important ITP-ul, centura , revizia, rovignieta si toate cacaturile dar hai sa vada esenta nu sa faca sicane.

      +2 voturi
      +1
      -1
    6. Concluzia articolului este ca politistii doar atunci au fata umana cand nu aplica sanctiuni, in cazul farului nefunctional codul rutier prevede sanctiuni care dupa cum relatati nu au fost aplicate :

      Art.101.(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
      – l). circulatia cu un autovehicul, remorca sau tramvai cu defectiuni la sistemul de iluminare sau de avertizare sonora ori când acestea lipsesc;

      Personal nu inteleg din ce cauza persoanele controlate au impresia ca asupra lor are loc o actiune conspirativa,din moment ce toti platim impozite si taxe tocmai pentru ca politia sa efectueze astfel de controale sau daca asista la o incalcare a legii sa actioneze in consecinta.

      De asemenea cand se aduc acuzatii, acestea ar trebuii insotite de probe asumate (data, ora,martori,etc),altfel ele nu pot fi administrate, incadranduse in categoria „Barfe sau Cancane”

      Cat despre „bunavointa” si „umanitatea” organelor de control in exercitarea functiunii, mai precis prin neaplicarea legii in momentul constatarii unei devieri de la baza legala am vazut cu totii ce tragedie s-a intamplat in urma cu putin timp la Bucuresti.Daca si acolo s-ar fi aplicat legea la momentul potrivit nu am fi asistat la asemenea tragedii.

      +2 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.