Ziua Mondială a Apei va fi sărbătorită și la Arad pe 22 martie. Vezi programul

  de Special Arad | 16 martie 2017, 1:28 PM | Eco | Știri Arad

  1

  Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este dedicată acțiunilor în domeniul apei. Anul acesta, la cea de-a 25 aniversare, tema o reprezintă apele uzate, iar Campania „De ce (să) irosim apa?” are doi piloni principali: reducerea cantității de ape uzate și reutilizarea acestora, anunță Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

  „Obiectivul de Dezvoltare Durabilă ținta 6.3. ne solicită tuturor ca până în 2030 «să îmbunătățim calitatea apelor reducând gradul de poluare, încetând să mai aruncăm gunoaiele la întâmplare și reducând emisiile de substanțe și materii chimice periculoase, înjumătățind, astfel, volumul de ape uzate, intensificând procesul de reciclare și reutilizare sigură a apelor la nivel mondial». Progresele înregistrate în atingerea acestei ținte vor contribui, de asemenea, la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă – ODD 3 (sănătate și stare de bine), ODD 6 (apă curată și igienă), ODD 7 (energie accesibilă și curată), ODD 11 (orașe și comunități durabile), ODD 14 (viața sub apă) și ODD 15 (viața pe pământ), printre altele”, se arată în comunicatul SGA Arad.

  În cea de-a doua jumatate a lunii martie 2017, Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad va avea încă o dată plilejul să se implice în organizarea unor activități pe marginea acestei teme. Astfel, se vor desfăşura acţiuni educative cu scolari, atât la sediul SGA Arad, cât și în unitațile școlare cu care are acorduri de parteneriat, actiuni ce vor avea ca subiect importanța apei, una dintre principalele nostre surse de viață. De asemenea, vor fi organizate și câteva acțiuni de igenizare, în zonele aflate în proximitatea apelor sau care au legatura cu apele.

  Programul SGA Arad – Ziua Mondială a Apei 2017:

  22.03.2017 – Expoziție lucrari, cu tema Apa și apa uzată în incinta Școlii Gimnaziale Nr.21 Arad. Vor fi expuse lucrările realizate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 21 Aurel Vlaicu

  22 – 24.03.2017 – „Acţiune de igienizare si protejare a resurselor de apa”, inițiată de S.H. Lipova în colaborare cu Primăria Orașului Lipova, în următoarele locații:

  – Faleza Mureș – Oraș Lipova

  – Valea Maria Radna

  – Valea Șoimoșului

  – Pe raza orașului Lipova și în zona Băilor Lipova

  – Săvârşin, Valea Troaş

  Vor participa 200 de elevi, ai Grupului Școlar „Sever Bocu” Lipova, ai Grupului  Școlar „Atanasie Marienescu” Lipova si ai Grupului Școlar Săvârșin, angajați ai Primăriei Orașului Lipova, angajaţi ai SGA Arad, ai S.H. Lipova și ai Formației Radna.

  Reprezentanții Parcului Național „Lunca Mureșului” Arad vor prezenta elevilor cât de importantă este conservarea resurselor de apă.

  24.03.2017 ora 11 – Workshop cu tema „De ce (să) irosim apa?”  la sediul SGA Arad, unde se vor realiza desene, pliante și prezentări Power point.

  Vor participa 25 de elevi ai Colegiului „Elena Ghiba Birta” Arad, însoțiți de învățătorul coord. Irina Henț și angajații SGA Arad.

  25.03.2017 ora 10 – Igienizare, Semlac – mal drept râul Mureș

  Vor participa 40 de elevi ai Școlii Generale Semlac, însoțiți de profesori coordonatori și angajați SGA Arad

  28.03.2017 ora 10 – Igienizare, Arad – mal drept, km 22, râul Mureș

  Vor participa 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 21 „Aurel Vlaicu”, însoțiți de prof. coordonatori și de angajați ai SGA Arad

  22.03.2017 – 31.03.2017 – Expoziţie la sediul SGA Arad cu desene, pliante și fotografii realizate pe parcursul activitățiilor și acțiunilor prezentate mai sus.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In restul anului activitate ZERO!!!
   O dată pe an simulația implicare și cu asta încercați să vă spălați conștiința, … care dacă mă întrebați pe mine, Nu o aveți!

   Este arogant dragilor să credeți că sunteți singurii care citiți legislația ce prevede protejarea apelor.

   Sunteți niște mici păcătoși! Să vă fie rușine!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad