Zilele Culturii Austriece 2016 au debutat oficial și… oficios (Galerie FOTO)

  de G. Tomescu | 8 noiembrie 2016, 1:12 PM | Cultură

  0

  Cea de-a treia ediție a Zilelor Culturii Austriece a început luni, 7 noiembrie, în sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean. A fost o seară diplomatică mai degrabă, partea culturală – cu accent pe film – urmează începând de astăzi. 

  Invitații de onoare au fost Teresa Indjein, Director General pentru Politici Culturale la Ministerul Federal pentru Europa și Ignes Stilling, Ministerul Sănătății și al Femeilor din Austria, respectiv Andra Croitoru, secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi din București. Ele au vorbit despre „Femeia în societate, cultură și știință”, totodată motto-ul ediției de anul acesta.

  În timpul cuvântărilor și conferinței, în holul Consiliului s-a găsit expoziția „Patria marilor fiice – Austriece remarcabile din ultimel două secole”.

  De asemenea, invitați speciali la Arad au fost și Ambasadorul Republicii Austria la București, Gerhard Reiweger și Consulul Republicii Austria la Timișoara, av. Vasile Onofrei. Au luat cuvântul și Claudia Boghicevici, vicepreședintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, președintele CJA, iar co-organizatoarea evenimentului, Rodica Tălmaciu, a prezentat programul festivalului din zilele următoare.

  Astăzi, 8 noiembrie, sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean va deveni din nou sală de cinema, fiind proiectate aici, de la ora 17, scurtmetraje de animație de la festivalul de film „Tricky Women”, toate realizate de femei. Rarități istorice și actuale sunt incluse în program în egală măsură. Va fi prezentă și regizoarea austriacă Ingrid Gaier.

  Ziua de miercuri, 9 noiembrie, va fi rezervată, de asemenea, filmului. Tot în sala mare a CJA, dar de la ora 19, va fi proiectat filmul „Pianista” (coproducție Austria/Franța, 2001) de Michael Haneke.

  Invitata specială va fi Irina Margareta Nistor, o prezență deja obișnuită la Zilele Culturii Arădene, cea ne va povesti cu siguranță câteva aspecte cunoscute și – mai ales – necunoscute despre acest film, despre actori și despre regizorul austriac.

  03-zilele culturii austriece 2015 ultima zi (3)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad