Zeci de primari și viceprimari mărșăluiesc prin centrul Aradului în semn de protest împotriva „Revoluției Fiscale”. Primăriile pierd sume importante

  de Andrei Fuliaș | 13 noiembrie 2017, 12:40 PM | Administraţie | Topic special

  15

  Știri Arad. Mai mulți primari și viceprimari de comune și orașe din județul Arad au decis, luni, să protesteze într-un mod inedit împotriva așa-zisei „Revoluții Fiscale” demarată de Guvern.

  Primarii sunt extrem de nemulțumiți de noile decizii luate de executiv, decizii în urma cărora Unitățile Adminitrativ Teritoriale (adică primăriile) pierd o mulțime de bani din bugete și așa mici.

  Spre exemplu, primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, a explicat pentru Special Arad că bugetul primăriei pe care o conduce va pierde aproximativ un milion de euro, odată cu noile măsuri luate de Guvern.

  După Curtici, Ineul este orașul cu cea mai mare pierdere de la bugetul local. Primarul Călin Abrudan spune că Ineul va pierde aproape 3,5 milioane de lei, adică aproximativ 800.000 euro.

  Petru Antal, primarul de la Pecica spune că orașul său va pierde peste 2,7 milioane de lei.

  Și comunele vor avea de suferit, mai ales dacă luăm în considerare faptul că bugetele lor sunt chiar mai mici decât cele ale orașelor.

  Primarul comunei Covăsînț, Marius Oneț, ne-a declarat că bugetul comunei sale va pierde în jur de 450.000 lei.

  Primăria Comunei Secusigiu va pierde însă și mai mulți bani. Primarul Ilie Cheșa a explicat pentru Special Arad că bugetul comunei sale va fi mai mic cu aproximativ 1,1 milioane lei.

  Marșul primarilor arădeni s-a încheiat la poarta Instituției Prefectului Județului Arad, acolo unde au fost întâmpinați de către subprefectul Vasilică Damian, căruia aleșii i-au înmânat un memoriu prin care le sunt exprimate doleanțele.

  „Le solicităm celor din Guvern doar să își respecte promisiunea pe care PSD a făcut-o la alegeri, aceea că de la 1 ianuarie 2018, toți banii din impozitul pe venit vor rămâne la primării. Atunci lucrurile se echilibrează. Noi, până acum am luat cam 7% din totalul veniturilor de la cetățeni la UAT-uri. Dacă rămân toți, am lua aceeași sumă care merge și la Consiliul Județean. Ai contracte în derulare, contracte multianuale și nu ai cum să tai de undeva”, a explicat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan, pentru Special Arad. Întrebat despre ce soluții s-ar găsi în cazul în care doleanțele lor vor fi respinse, primarul Ineului spune că „Nu există soluții. Chiar nu avem cum să găsim alte soluții, fiindcă nu ai de unde. Vom sta iar la mila Guvernului și a Consiliului Județean pentru a putea funcționa cum trebuie”.

  Comentarii

  1. Ne explica deunazi mai marele edil al Aradului(ca nu putem sa-i spunem aradean) cum ca se puteau face atatea cu banii pe care ar urma sa-i ia guvernul… Intrebarea este, cine l-a oprit pana acuma ca de aproape 14 ani tot zice ca face. Stadionul oare o mai fi gata la anul? Gogule lasa-ne! Sau pasajele, ceva cu mostenirea grea ceva…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad