Waldemar Steimer, un arădean la masa premierului României. Discuții la nivel înalt despre aeroport, Codul Fiscal și sistemul dual pe model german (FOTO)

  de Special Arad | 24 noiembrie 2017, 11:13 AM | Business | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Waldemar Steimer este din Arad, iar pentru cei care nu îl cunosc, Waldemar este chiar președintele DRW Arad (Deutsch-Rumänischer Wirtschaftsverein), adică, în traducere, Clubul Economic Germano-Român din Arad.

  Acesta a participat ieri la o întâlnire cu Mihai Tudose, prim-ministrul României, întâlnire la care au mai participat noul director al Tarom, dar și reprezentanți ai cluburilor economice germano-române din Timișoara și Brașov. Principalele teme de discuție au fost: modificările Codului Fiscal recent adoptate, dezvoltarea sistemului dual de pregătire profesională pe model german și posibilitatea introducerii unor curse aeriene de linie pe aeroportul din Arad.

  Mai jos puteți citi comunicatul DRW Arad

  „Întâlnire DRW Arad cu prim-ministrul României

  Miercuri, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire între președintele asociației, Waldemar Steimer, și prim-ministrul României, Mihai Tudose, la aceasta fiind prezenți și: Werner-Wilhelm Wolff, noul director al Tarom, Dr. Christian von Albrichsfeld, director general al Continental România, ambii și vicepreședinți ai DWC (Clubul Economic German Banat), Werner Braun, președinte DWK (Clubul Economic German din Brașov), Ion Sterian, director Transgaz, Marcel Ciolacu, viceprim-ministru, Dr. Florin Vodița, secretar de stat, precum și alți reprezentanți ai statului român.

  Principalele teme de discuție au fost: modificările Codului Fiscal recent adoptate, dezvoltarea sistemului dual de pregătire profesională pe model german și posibilitatea introducerii unor curse aeriene de linie pe aeroportul din Arad.

  Cel mai important subiect de pe agenda întâlnirii a fost cel al modificărilor aduse recent Codului Fiscal. Cele trei cluburi germane au prezentat punctul de vedere al membrilor săi, printre care se numără mulți dintre cei mai mari angajatori din România, și anume că nu sunt de acord, nu neapărat cu conținutul acestor modificări, ci mai degrabă cu modul în care au fost făcute acestea, prin ordonanță de urgență și cu un timp de implementare foarte scurt. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru mediul de afaceri din punct de vedere fiscal, fie că vorbim de mici firme sau de companii mari, este stabilitatea, iar când se fac astfel de modificări, tocmai această stabilitate este afectată.

  Ne bucură totuși faptul că reprezentanții guvernului dau dovadă de deschidere pentru discuții cu mediul de afaceri și sperăm ca viitoare astfel de modificări să fie analizate mai bine, pentru mai mult timp și să aibă un termen de implementare rezonabil.

  O veste bună din partea Guvernului vine pentru sectorul IT, unul dintre motoarele creșterii economice în România, și constă în faptul că se pregătește o corectare a situației prin care veniturile nete ale unei bune părți dintre salariații din acest domeniu ar fi suferit o scădere de aproximativ 6-7% de la 1 ianuarie 2018.

  Corectarea se va face printr-o nouă OUG, pe care Guvernul promite să o adopte până la sfârșitul acestei luni.

  Referitor la sistemul dual de pregătire profesională pe model german, reprezentanții Guvernului au arătat că îi înțeleg potențialul mare, dar și necesitatea dezvoltării la nivel național. Urmează ca, în scurt timp, să fie demarată o campanie națională de promovare pe mai multe canale media, în care vor fi prezentate exemple concrete ale beneficiilor sistemului, cu ajutorul proiectelor implementate deja de ani de zile în Brașov, Timișoara sau Arad de către cele trei cluburi economice germane prezente la întâlnire. În plus, s-a discutat și despre posibilitatea construirii sau înființării de cămine pentru adolescenții care participă la sistemul dual.

  În ceea ce privește posibilitatea introducerii unor curse aeriene pe aeroportul din Arad, care are un terminal recent modernizat, dar aproape neutilizat, reprezentanților Guvernului și Tarom le-a fost prezentat un sondaj efectuat de DRW Arad printre membrii săi și nu numai, acest subiect urmând a mai fi discutat.”

  DRW Arad

   

   

  Comentarii

  1. Cred ca pe domnul prim ministru il intereseaza aceste teme mai putin decat daca s-ar fi spart un sac de orez in China. Vestul tarii si chiar aeroportul Arad este o problema capitalista occidentala clara! Este cerere va fi si oferta. Daca Aradul este vizitat de turisti straini pentru maxim 3 ore in tranzit intre Timisoara si Oradea avand in vedere ca istoria Aradului nu este valorificata si centrul este pustiu care companie ar avea interes sa aterizeze la Arad zilnic sau saptaminal cu avionul fara pasageri? De craciun si pasti si in august ar fi o cerere dar cred ca nu poti sa ademenesti pe nimeni cu acest trafic.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad