Cu ajutorul celebrului Richard Branson, visul lui Stephen Hawking de a ajunge în spatiu va putea deveni realitate, pentru că miliardarul i-a oferit un loc pe Virgin Galactic, potrivit profm.ro.

Într-un interviu acordat emisiunii „Good Morning Britain”, faimosul om de ştiinţă a declarat că nu şi-a imaginat vreodată că va putea ajunge în spaţiu. „Însă Richard Branson mi-a oferit un loc pe Virgin Galactic şi am spus ‘da’ imediat”, a precizat el.

Nava spaţială a lui Richard Branson ar fi trebuit să fie funcțională încă din anul 2009, însă din cauza numeroaselor probleme întâmpinate, lansarea a fost amânată, iar acum miliardarul speră ca pâna la finalul lui 2017, cel târziu începutul lui 2018, proiectul să fie finalizat.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, profesorul Hawking a abordat şi teme de politică internă şi internaţională, exprimându-şi părerea despre figuri politice precum Jeremy Corbyn sau Donald Trump – pe acesta din urmă fizicianul calificându-l drept un „demagog”, mai scrie capital.ro.

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a experimentat efectele gravitației zero în anul 2007 pentru a se pregăti pentru această călătorie în spațiu.

Special Arad, 21 martie 2017, 1:10 PM