Violență și teroare în prima seară de festival „Les Films de Cannes” la Arad

  de Raluca Medeleanu | 21 octombrie 2017, 2:11 PM | Cultură | Film

  0

  Proiectul prin care românii pot viziona cele mai noi producții premiate la festivalul de la Cannes a poposit și în orașul nostru, astfel că arădenii au putut viziona vineri seara, pe ecranul cinematografului Arta, două filme apreciate de critici, ambele violente și tulburătoare în felul lor: „Good Time” și „Sicilian Ghost Story”.

  Festivalul „Les Films de Cannes”, deși este contra cost – un lucru cu care arădenii nu sunt prea obișnuiți în ultimul timp când vine vorba de accesul la cultură – a adunat în ziua de debut surprinzător de mulți oameni în sală, încă de la ora 18:30, când a început proiecția primului film, o coproducție Statele Unite – Luxembourg. Un lucru care nu poate decât să ne bucure, căci ne demonstrează că arădenii chiar doresc evenimente culturale.

  Festivalul a ajuns în premieră la Arad cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad și a Asociației CitiZenit, fiind prezent anul acesta în opt orașe, în organizarea Asociației Cinemascop.

  „Good time”, în regia lui Benny Safdie și Josh Safdie, este drama a doi frați care intră într-un real bucluc după ce eșuează un jaf la o bancă, iar fratele mai mic, cu probleme mentale, Nick Nikas (Benny Safdie) este prins de poliție și închis. Întreaga acțiune a filmului orbitează în jurul fratelui mai mare, Connie Nikas (Robert Pattison) care încearcă cu orice preț să îl scoată pe Nick din închisoare, asta însemnând inclusiv să apeleze la oameni din periculoasa lume interlopă.

  Cel de-al doilea film prezentat în prima zi de festival a fost „Sicilian Ghost Story”, care a început la ora 20:30, iar după vizionare, arădenii au putut asista la o sesiune de întrebări și răspunsuri tocmai cu unul dintre cei doi regizori, anume Antonio Piazza.

  Filmul este considerat o dramă-fantezie și a avut un asemenea impact emoțional asupra spectatorilor, încât la ieșirea din cinematograf, mulți aveau încă lacrimi în ochi și o expresie stranie pe chip. „Sicilian Ghost Story” e o incursiune în crunta lume a mafiei, prin ochii a doi adolescenți, Giuseppe, un băiat de 13 ani, care este răpit de mafioți și Luna, o colegă a băiatului, îndrăgostită de el, care se luptă cu toate forțele să-l găsească, drumul căutării fiind împletit cu secvențe din realitate și din viziunile/halucinațiile fetei.

  Festivalul „Les films de Cannes” continuă, arădenii putând vedea astăzi (sâmbătă, 21 octombrie) trei drame: de la ora 15:30 filmul „Jupiter’s Moon”, o coproducție Ungaria-Germania în regia lui Kornél Mundruczó, de la ora  18:00 filmul „L’Atelier”, o producție franceză în regia lui Laurent Cantet și de la ora 20:30 filmul „Loveless”, o coproducție Rusia-Franța-Belgia, în regia lui Andrey Zvyagintsev.

  Programul complet al festivalului îl puteți consulta AICI.

  cannes (1) cannes (2) cannes (3) cannes (4) cannes (5) cannes (6) cannes (7) cannes (8) cannes (9) cannes (10) cannes (11) cannes (12) cannes (13) cannes (14) cannes (15) cannes (16) cannes (17) cannes (18) cannes (19) cannes (20) cannes (21) cannes (22) cannes (23) cannes (24) cannes (25) cannes (26) cannes (27) cannes (28) cannes (29) cannes (30) cannes (31) cannes (32) cannes (33) cannes (34) cannes (35) cannes (36) cannes (37)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad