Vioară și pian, un duel pe aripile muzicii | Video

  de Tomck@t | 30 septembrie 2017, 6:51 PM | Cultură | Music

  0

  Este deja a șaptea oară când pianistul Horia Mihail îi provoacă la un duel muzical pe cei doi violoniști de renume, Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, turneul național inițiat de Radio România din această toamnă ajungând și la Arad, pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, vineri seara, pe data de 29 septembrie.

  Cei trei artiști au fost prezenți pe scenă alternativ, dar și concomitent, spectatorii putând să savureze îmbinarea spectaculoasă a sunetelor celor două viori, Stradivarius și Guarneri, acompaniate de pian. Pentru prima dată la această ediție, duo-ului cu pian s-au alăturat două prezențe violonistice feminine, strâns legate de cei doi artiști, Valentina Svyatlovskaya și Simina Croitoru.

  Programul muzical a conținut compoziții de largă popularitate din literatura pentru vioară, de la „Rondino pe o temă de Beethoven” (Kreisler) la „On wings of song” (Mendelssohn) și de la „Souvenir de Moscow” (Wieniawski) la „Grand Duo Concertante op. 67 nr. 2 in re major” (Spohr).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.