Știri Arad. Producătorul de vagoane Astra intră pe piaţa transportului feroviar de călători prin introducerea unui tren nou pe traseul Bucureşti – Arad. Alte linii pe care urmează să opereze sunt Timişoara – Baia Mare şi Timişoara – Viena, a spus Valer Blidar, proprietarul companiei, pentru economica.net.

Astra Vagoane Călători Arad a prezentat recent nou său tren, denumit Transcarpatic. Preţul unui bilet de călătorie nu va fi mai mare decât cel al concurentului CFR Călători.

Compania intenţionează să opereze pe mai multe linii, inclusiv în afara ţării, având în vedere că vagoanele sunt omologate să circule în UE.

“Nu circulă vagoane mai moderne nicăieri în Europa. Vagoanele de dormit au inclusiv duşuri la noi. O cuşetă nu are mai mult de patru locuri. Oamenii vor fi serviţi ca în avion, cu sandvişuri”, a detaliat Valer Blidar.

Citește aici (Mândria Aradului a intrat pe șine! Cum arată noul tren al Astra Vagoane Călători fabricat la Arad (Foto) despre noul tren produs de Astra Vagoane Călători.

 

Special Arad, 6 ianuarie 2017, 9:20 AM