În timp ce autorităţile sanitare susţin că aşteaptă ca serul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuţilor, să fie furnizat de către Ministerul Sănătăţii, sute de bebeluşi din întreaga ţară aşteaptă, încă de la finele lunii august, să fie imunizaţi. În schimb, primesc o garanţie: că vor fi vaccinaţi de îndată ce serul va intra pe stoc.

Între timp, cifrele vorbesc de la sine: vaccinul BCG lipseşte din maternităţile din judeţele Argeş, Arad, Suceava, Constanţa şi parţial Alba, unde două spitale mai au valabile, în total, patru vaccinuri. Numai în Argeş şi Arad, aproape 800 de nou-născuţi nu au mai fost vaccinaţi, de la sfârşitul lunii august, împotriva tuberculozei.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, promite, în schimb, că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternităţile din ţară. Asta în contextul în care, la mijlocul lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii informa că, din a doua parte a lunii, programul de vaccinare a copiilor se va derula normal, conform schemei naţionale de imunizare. Tot atunci se menţiona că vaccinul BCG va ajunge în maternităţi în maximum trei săptămâni şi că au fost alocate fondurile necesare pentru vaccinul pneumococic, urmând să fie demarată procedura de achiziţie.

sursa: mediafax

-, 25 octombrie 2016, 8:03 AM