Unde dragoste nu e… nici Jandarmerie nu e! – scurt fragment de love story combinat cu pamflet

  de O. Peniță | 30 martie 2017, 11:56 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  2

  Vai! Ne cerem scuze pentru că ne-a scăpat o așa informație-poveste ca și următoarea… și nu v-am informat din timp. Efectiv nu am știut că în urmă cu două-trei luni un Jandarm… destul de extraterestru încât să poată comanda oriunde în țară, nici nu mai contează cum îl cheamă, a plecat de lângă noi, întorcându-se în orașul unde are casa și familia, soția și copiii. Nimic mai frumos, ne-am spus, să te întorci să ai grijă de copii ca un tată responsabil și să pui puțin Armata, în cazul nostru Jandarmeria, pe planul al doilea! În definitiv, te duci la liniște și pace sufletească…

  Însă… nu! Nu s-a întâmplat asta! Cauza: un love-story regional combinat cu chemarea patriei la datorie. Un love story care ne-a demonstrat că iubirea șefului pentru… Jandarmerița (efectiv nu ne lasă calculatorul să ștergem „ț”-ul) locală nu are limite. Chiar nu are limite! Și bine mai spunea…. premierul Ponta: „Pentru dumneavoastră, toate perioadele sunt dificile, pentru că de dumneavoastră este nevoie atunci când sunt probleme. Eu astăzi sper să nu fie nevoie de Jandarmerie (…)”

  Așadar, șefuțul ăsta nehotărât și-a luat adio de la colegi și a plecat spre home, aici la noi fiind doar detașat. La trei luni de stat acasă s-o fi săturat omul să nu aibă traiul cu năbădăi și arderi interne cu fluturași zburând ca într-o dragoste adevărată din zona aceasta a noastră, de pe Mureș și… s-a întors. Pe bune s-a întors! A făcut dreapta și stânga-nprejur și a luat din nou comanda. Și nu ne vine să credem cât de activ e… atât de activ încât ne scriu oamenii, unii colegi de-ai dânsului, supărați pe situație, că nu e totul tocmai lapte și miere. Și că-n aer plutește… primăvara, filmul predestinat, „Jandarmul și Jandarmerițele” fiind reluat non-stop la celebrul sediu din Vladimirescu.

  Notă de final: Să ne scuze cititorii care nu prea înțeleg. Dar am ținut neapărat să depănăm câteva file din informațiile pe care le deținem, sub formă de pamflet, în speranța că se vor lua măsuri. Nu de alta, dar telenovela la care asistă mulți e una care ar putea pune în pericol imaginea unei arme de renume a țării românești. Și pentru ce? Pentru ce a spus sau spune Ponta?

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.