Cei mai mulți dintre dumneavoastră, probabil, ați văzut piesa „Un tramvai numit Dorință”, scrisă de americanul Tennessee Williams, sau poate filmul regizat de Elia Kazan, avându-i pe Vivien Leigh și Marlon Brando în rolurile principale. Oricum, cu siguranță toți ați auzit de titlul piesei/filmului.

La Arad, acest „tramvai” ar putea fi numit simplu: „Ela Falcă”. De ce? Pentru că doamna Falcă, soția primarului Gheorghe Falcă, ne arată tuturor, pentru a nu știu câta oară, cât de puțin îi pasă de ceilalți participanți la traficul rutier din Arad într-un oraș pe care-l are la purtător și în care nicio autoritate nu are curaj să ia măsuri. Ultima demonstrație de nesimțire a Elei Falcă a fost imortalizată de către un șofer, care de altfel este cititor fidel al Special Arad, cu ajutorul camerei de bord a mașinii sale, transmițându-ne și nouă materialul video.

Pe imaginile de mai jos puteți să vedeți cum soția primarului, probabil grăbită, efectiv își bate joc de ceilalți șoferi care așteptau în traficul blocat de pe Calea Romanilor, mergând cu viteză pe linia de tramvai, ocolind astfel toată coloana de mașini. Poate mai grav decât atât, doamna Falcă trece chiar prin stația de tramvai și ajunge direct în sensul giratoriu din zona Boul Roșu.

Potrivit Codului Rutier, Ela Falcă a încălcat următoarele reguli de circulație: – depășirea neregulamentară prin trecerea peste marcajul continuu; depășirea neregulamentară a unei coloane formate; – depășirea prin loc nepermis, respectiv prin stația de tramvai amenajată cu refugiu pentru călători. Nu mai punem la socoteală și viteza cu care doamna Falcă a săvârșit toate cele de mai sus, aceasta nefiind măsurată cu un aparat radar.

Așadar, la Arad, orașul proprietate personală a familiei Falcă, rulează din nou piesa „Un tramvai numit Ela Falcă”.

20504050_1579046382148306_2044133784_n

Andrei Fuliaș, 28 iulie 2017, 12:36 PM